Gever’de şehit düşen Kurt'un cenazesi 7 yıl sonra teslim edildi

Gever’de 2016 yılında şehit düşen Aydın Kurt’un cenazesi 7 yıl sonra ailesine teslim edildi. Annesi, "Kanımın son damlasına kadar davasına sahip çıkacağım" dedi.

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 2016’daki soykırımcı saldırılar sırasında şehit düşen 90 kişi arasında bulunan Halk Savunma Birlikleri (YPS) üyesi Aydın Kurt’un cenazesi 7 yıl sonra ailesine teslim edildi.

Aile, 2016 yılında verdikleri DNA örneğinin sonucunun çıktığını öğrendi, bunun üzerine Erzirom’da bulunan Kimsesizler Mezarlığı’na giderek cenazeyi teslim aldı. Cenaze Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilecek.

‘DAVASINA SAHİP ÇIKACAĞIM'

JINNEWS’e konuşan Anne Peyruze Kurt, oğlunun cenazesini bulmak için birçok kez kan örneği ve dilekçe verdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Oğlumun cenazesini Amed'e getirmekten dolayı çok mutluyum. Egîd’imi Çiyager’in yoldaşı ve misafiri ediyorum. İnanıyorum ki onun yarım kalmış davasına binlerce Egîd sahip çıkacak. Bunun için benim umudum çok büyük. Kanımın son damlasına kadar onun davasına sahip çıkacağım. Egîd’imin izinde olacağım. 7 yıldır oğlumun kemiklerini arıyorum. Bugün Egîd’i bulduğum için çok mutluyum. 7 yıldır umudumu kesmeden nasıl ki oğlumun cenazesini buldum, Kurdistan’ın da kurulacağına inanıyorum.”