Gözaltındaki gazeteciler: Gerçeğin sesi daha çok çıkmalı

Avukatları aracılığıyla mesaj gönderen gözaltında tutulan Kürt gazeteciler, "Gerçeğin sesi bugün daha çok çıkmalı" dedi, baş eğmediklerini söyledi.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında 25 Ekim’de yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabiri 11 Kürt gazeteci gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gazeteciler, avukat yasağının sona ermesinin ardından avukatlarıyla görüşebildi.

Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, Muhabir Berivan Altan ve Selman Güleryüz ile JINNEWS Muhabiri Habibe Eren, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

'GERÇEĞİ AÇIĞA ÇIKARDIĞIMIZ İÇİN HEDEF ALINDIK'

Gazetecilerin mesajları şöyle:

Diren Yurtsever: "Beklediğimiz bir şeydi. Çünkü devlet ne zaman suçüstü yakalansa gerçekleri açığa çıkaran basını hedef almıştır. Bizler de habercilik duruşumuz, gerçekleri açığa çıkardığımız ve bu gerçekleri topluma ilettiğimiz için gözaltına alındık. Bu bizler açısından yeni bir şey değil. Daha yakın zamanda 16 arkadaşımız tutuklandı. Bizler ne olursa olsun haber yapmaktan, gerçeği açığa çıkarıp topluma iletmekten geri adım atmayacağız. Özgür basın geleneğini sürdürme ısrarımız bir hakikat mücadelesidir. Bizler de bu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Dayanışma çağrısında bulunuyorum.”

'SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKMALI'

Habibe Eren: "Her süreçte topluma gözdağı verilmek için önce gazeteciler hedef alınıyor, susturulmak isteniyor. Özellikle Kürt ve muhalif gazeteciler olmamız, son süreçte yaşanan gerçekleri topluma duyurmamız daha fazla hedef alınmamıza neden oldu. Daha yakın zamanda 16 arkadaşımız tutuklandı. Henüz onların iddianamesi hazır değilken, biz de ne olduğunu bilmediğimiz; ancak son süreçlerde oluşturulmaya çalışılan mizansenlerden tahmin edebildiğimiz gerekçeler ile gözaltına alındık. '80'lerde, '90'larda, tarihin tüm karanlık dönemlerinde ne pahasına olursa olsun gerçekleri yazmaya devam edenler olduysa bugün de olacaktır. Bugün bu sesi çok daha gür çıkarmak gerekiyor çünkü Kürtler, muhaliflerle başlayıp devam eden bir durum söz konusu. Tüm bu örgütlü kötülük karşısında kolektif irade ile gazeteciler mesleğini her koşulda sürdürmekte.”

'BAŞIMIZI EĞMEYECEĞİZ'

Berivan Altan: “Tek faaliyetimiz gazetecilik yapmak, o yüzden buradayız. Dışarıdaki arkadaşlardan tek beklentimiz gazetecilik mesleğine sarılsınlar, kalemimizi yerde bırakmasınlar. Biz başımızı eğmedik, onlar da eğmesin.”

'NE OLURSA OLSUN YAZACAĞIZ'

Selman Güzelyüz: “Sonuç ne olursa olsun, yazmaya devam edeceğiz. Bu mesleğimize yönelik bir saldırıdır.”