Gözaltındaki gazeteciler: Gerçekte ısrarcı olacağız

Gözaltındaki Kürt gazeteciler, gerçekte ısrarcı olacaklarını, karanlığı aşacaklarını söylerken, "Kısılmaya çalışılan sesleri duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında 25 Ekim’de 9 ilde yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabiri 11 Kürt gazeteci gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan gazeteciler, avukat yasağının sona ermesinin ardından dün avukatlarıyla görüşebildi. 3 gündür gözaltında tutulan MA Muhabiri Deniz Nazlım, kısa bir süre MA’nın Ankara bürosunda stajyer olarak çalışan Mehmet Günhan ve Öznur Değer, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.
Deniz Nazlım, "Gerçekte ısrar etmenin onurunu yaşıyoruz. Mekan neresi olursa olsun, gerçeği bulmak ve okutmak gazetecinin görevidir. Görevimizin başındayız, geleceğiz" dedi.
Mehmet Günhan da şöyle dedi: “Mezopotamya Ajansı’nda çalışırken, gerçeği açığa çıkarmanın ne kadar zor olduğunu gördüm. Bugün Özgür Basın çalışanlarını bu arayıştan koparan uygulamalara karşı halkımızın Mezopotamya Ajansı’nın gözü, kulağı ve kalemi olmaya çağırıyoruz. Bu karanlığı hep beraber aşacağız.”
JINNEWS Muhabiri Öznur Değer ise şu mesajı gönderdi: "90’lardan bu yana gücünü Musa Anter’den, Gurbeteli Ersöz’den alan biz Özgür Basın geleneğinin sürdürücüleri ne 16 arkadaşımızın tutuklanmasıyla boyun eğdik, ne de gözaltına alınmış olmamızla boyun eğeceğiz. Güçlüyüz, moralliyiz, dayanışma gösteren herkese sonsuz teşekkürler. Kısılmaya çalışılan sesleri bulunduğumuz her alanda duyurmaya devam edeceğiz.”