Güven: Şimdi bizim halkların zamanı sevgili Bobby Sands

Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 179 gündür açlık grevi direnişinde olan Güven, Kuzey İrlandalı direnişçi Bobby Sands’ı "Şimdi bizim halklarımızın zamanıdır sevgili Bobby Sands..." mesajıyla andı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 179 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla güven, Bobby Sands'i yaşamını yitirişinin yıldönümünde andı.

1981’de tutsakların statülerinin iyileştirilmesi için başlattığı açlık grevi sırasında dışarıdaki örgütlü çabayla parlamentoya seçilen Sands, açlık grevinin 66'ncı günü olan 5 Mayıs 1981 yılında yaşamını yitirdi.

Güven, günün anlam ve önemine ilişkin sosyal medya hesabından Sands'in Kuzey İrlanda'nın en büyük şehri olan Belfast'taki Sinn Féin binasının duvarındaki resmi ile, Deniz Gezmiş ve arkadaşları, ölüm orucuna giren 15 eylemci ve beyaz tülbentli annelerin fotoğrafıyla beraber şu mesajı paylaştı:

"Mücadele tarihlerinden süzülerek geldiğimiz aşama, analarımızın başlattığı beyaz tülbentliler hareketi ile devam ediyor. Şimdi bizim halklarımızın zamanıdır sevgili Bobby Sands..."