Hasta tutsağa işkence: Hesap verecekler!

Hukuk ve insan hakları örgütleri, yüzde 90 engelli tutsak Şaban Kaygusuz’a ilişkin işkenceye dair açıklama yaptı, "Er geç hesabı verilecek" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin şubeleri ile Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileler Dayanışma Derneği (Çukurova TUHAY-DER), Diyarbakır Cezaevi’nden Kayseri Bünyan 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Şaban Kaygusuz'a yönelik şiddete ilişkin açıklama yaptı.  
ÖHD Mersin Şubesi'nde yapılan toplantıda konuşan İbrahim Kaya, Kaygusuz'a yönelik ihlaller üzerine avukatlardan oluşan bir heyetin cezaevine gittiğini aktardı.
Kaygusuz’un yaşadıklarını aktaran Kaya, “Tek başına hayatını idame ettirme şansı olmayan bir tutsağın, devletin denetim ve gözetiminde, işkence ve kötü muameleye tabi tutulması suçtur, bu tutumun sürekli bir hal alması suçun süreklileştirilmesidir. Buradan Bünyan 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi yönetimini ve Şaban Kaygusuz’a işkence yapan bütün kamu görevlilerini uyarıyoruz! Yapılan uygulamaların tamamı mevcut kanunlara, anayasaya ve uluslararası sözleşmelere aykırıdır, suçtur. Bu suçlara iştirak edenler ve göz yumanlar er ya da geç hukuk önünde hesap vereceklerdir.  Bizler hak savunucuları olarak, engelli tutsak Şaban Kaygusuz’a karşı işlenen suçların hesabını sormak için bütün hukuki girişimlerde bulunacağız” dedi.