Hasta tutsak Polat'ın tedavisi engelleniyor

Ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın tedavisi engelleniyor. Anne Songül İlker, "Hasta tutuklular yalnız bırakılmamalı” dedi.

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 24 yaşındaki ağır hasta tutsak Ekim Polat, nitelikli koşullarda tedavi hakkı için 1 Ağustos'ta başlattığı açlık grevine kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarından dolayı 10 Eylül'de ara verdi. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı da Polat'ın tedavisinin sağlanması için cezaevine dilekçe gönderdi. Ancak bakanlığın dilekçesine rağmen Polat’ın tedavi koşulları sağlanmadı.

Denizli Cezaevi önünde oğlunun taleplerinin karşılanması için oturma eylemi başlatan Anne Songül İlker de eylemini İHD İstanbul Şubesine taşıdı.

İstanbul'da oturma eylemini sürdüren Anne İlker, oğlu ile dün telefonla görüştü. İlker, Adalet Bakanlığı'nın oğlunun tedavisinin sağlanması için cezaevine gönderdiği dilekçeye rağmen tedavi koşularının oluşturulmadığını söyledi. İlker, "Sadece Denizli Devlet Hastanesi ile Pamukkale Üniversite Hastanesi'ne götürülüp tedavi edilmeden cezaevine geri götürülmüş. Hastane de tedavi edilmesi için yatışı yapılmamış" dedi.

'ÖLDÜRÜLMEK İSTENİYOR'

Yapılanların cinayete teşebbüs olduğunu dile getiren İlker, "Adalet Bakanlığı’ndan, cezaevine dilekçe gitmesine rağmen oğlumun tedavi hakkı engelleniyor. Oğlum ölüme terk edildi. Daha önce tedavi edilmesi gerekirken geç kalındı. Kamuoyunun yaşananlara ses çıkarması gerekiyor. Hasta tutuklular yalnız bırakılmamalı” diye belirtti.

İlker, oğlunun bir gardiyan tarafından tehdit edildiğini de sözlerine ekleyerek, "Gardiyan oğluma senin tedavin yapılamayacak. 'Senin buradan ancak cesedin çıkar' demiş. Oğlumu tehdit eden gardiyan hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. Bütün hukuki yollardan mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu.