'Hasta tutsaklar ölüme terk ediliyor'

Hasta tutsaklar Besra Erol ve Hasan Demirtaş’ın durumuna dikkat çekilirken, "Hasta tutsaklar ölüme terk ediliyor" mesajı verildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutsaklar için düzenlediği “F Oturumu” eyleminin 600’üncüsünü gerçekleştirdi. İHD İstanbul Şubesi önünde yapılan bu haftaki eylemde Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan ve Suruç Katliamı'nda hayatını kaybeden Evrim Deniz Erol'un annesi Besra Erol'un sağlık durumuna dikkat çekildi.

 Açıklamayı İHD İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi Meryem Bars okudu. Cezaevlerinin uzun bir süredir ölüm evine dönüştüğünü ifade eden Bars, hasta tutsakların haklarının yok sayıldığını ve ölüme terk edildiğini belirtti. Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Besra Erol'un durumuna dikkat çeken Bars,  Erol'un bel fıtığı, siyatik, yüksek tansiyon ve yüksek göz tansiyonu hastası olup,  bel fıtığı nedeniyle iki defa ameliyat olduğunu ve derhal tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.  


ANKARA
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek üzere düzenlediği eylemini, 472’nci haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde sürdürdü. Eyleme HDP ve Yeşil Sol Parti il örgütü ile pek çok insan hakları savunucusu katıldı. Eylemde İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Aslı Saraç konuştu.

 Eylemlerinin bu haftasında Tokat T Tipi Cezaevinde tutsak bulunan 38 yaşındaki ağır behçet hastası Hasan Demirtaş’ın durumuna dikkat çeken Saraç, Demirtaş’ın hastalığının hapishanenin olumsuz koşulları yüzünden ağırlaştığını belirtti. Demirtaş'ın yanında kimse olmazsa hayatını idame ettirmesinin zorlanacağını vurgulayan Saraç, "İnfazı ertelenmeli" dedi.