HBDH Avrupa 1. konferansını gerçekleştirdi

HBDH Avrupa, yaptığı 1. Konferansı’nda faşizme ve emperyalizme öfkesi olan tüm demokrasi güçlerini, hareketleri etrafında kenetlenme çağrısı yaptı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Avrupa, 17-18 Ekim tarihleri arasında 1. Konferansı'nı gerçekleştirdi. Konferansın sonuç bilgisini kamuoyu ile paylaşan HBDH Avrupa, önümüzdeki süreçte yapacakları eylem programına dikkat çekti.

Konferansa, Avrupa sahasında çalışmaları olan PKK, MLKP, MKP, TKP-ML, TİKB, DKP ve TKEP/Leninist’ten delegeler katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan konferans, HBDH ve Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Avrupa Komitelerinin çalışma raporlarının okunması ile devam etti. HBDH merkezinin 12 Ekim'de başlatmış olduğu “Faşizmi Yıkalım, Özgürlüğü Kazanalım!” hamlesinin Avrupa’da yürütülüş biçimine dair yapılan tartışma ve planlamanın ardından, Avrupa faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte, Türkiyeli ve Kürdistanlı politik göçmenler içerisinde bir heyecan yarattığının altı çizildi.

Konferansta alınan kararlar şu şekilde sıralandı:

“Konferans kararlarına tüm komitelerin sorumlu olması, genel çalışmalar içerisinde HBDH çalışmasının gözetilmesi, olanaklı olan alt bölge ve sahalarda var olan yapılarla yerel HBDH komitelerinin kurulması, tüm ajitasyon-propaganda araçlarının yeniden düzenlenerek sadeleştirilmesi, kitle eylemlerinde başta HBDH bayrak ve pankartları olmak üzere, tüm materyallerin bulundurulması, bölge ve sahalarda KBDH Avrupa’nın alt komitelerinin kurulması, Avrupa’da gençlik çalışması bulunan bileşenlerle Gençliğin Birleşik Devrim Hareketi (GBDH) merkezi biriminin oluşturulması, çıkarılan yayının en yaygın dağıtımının örgütlenmesi, toplum odaklı dış ilişkiler geliştirmek için alt bölgelerden sorumluların belirlenmesi, antifaşist blok kurulması çalışması yürütülmesi konferansımızın ulaştığı kararlardan oldu”

HBDH’nin 12 Ekim’de başlattığı ve 1 Mayıs 2021’de sonlanacak “Faşizmi Yıkalım, Özgürlüğü Kazanalım” hamlesinin ele alındığı konferansta, hamle amaçları üzerine yürüttüğü tartışmalarla netleşmeye giderken, merkezi düzeyde ve yerellerde uygulanmak üzere pratik kararlar aldı, planlama yaptı.

‘KONTRGERİLLA FAALİYETLERİ TEŞHİRİ YAPILMALIDIR’

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”, 19 Aralık hapishaneler katliamı, Maraş ve Roboski katliamları gibi kimi tarihsel süreçlerin ele alındığı konferansta, “Ekonomik ve demokratik haklarına dönük saldırıları karşısında eylem ve tutum alınmalıdır. Faşist rejimin Avrupa’daki MİT, kontrgerilla faaliyetlerinin teşhirinin de hamle içinde yapılmalıdır” şeklinde planlama yapıldı.

‘HAREKETİMİZ ETRAFINDAN KENETLENELİM’

1. Avrupa Konferansı'nın Türkiye ve Kürdistan devriminin devrimci odağı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade edilen konferansta, “Faşizme ve emperyalizme öfkesi olan tüm demokrasi güçlerini, işçi sınıfı ve emekçileri, kadınları ve gençleri hareketimiz etrafında kenetlenmeye, konferans kararlarıyla etkin ilişki geliştirmeye çağırıyoruz” denildi.