HBDH milislerinden Amed ve Şirnex’te eylemler

HBDH Sinan Dersim Milisleri, Amed ve Şirnex’te gaspçı kayyum belediyesine ait bir kuruma ve devriye gezen polislere yönelik eylemlerde bulundu.

HBDH Sinan Dersim Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada 9 Ekim Komplosu ve Rojava’ya yönelik saldırılara karşı Amed ve Şirnex’te eylemler düzenlediklerini bildirdi.

Açıklamada eylemler şöyle sıralandı:

“1- 5 Ekim akşamı Amed’de kayyum belediyesini vurduk. Emekçilerin siyasi iradeleri ile alay eden, kendi sandıklarında kaybettikleri kurumları İçişleri Bakanlığı’nın tek kalem darbesiyle gasp eden faşist devlet, Amed/Kayapınar Belediyesi’ne el koymuştu. Milislerimiz bu belediyeye ait kuruma bombalı saldırı düzenledi ve eylem sonrası başarılı bir şekilde bölgeden ayrıldı.

2- Milislerimiz Şırnak’ta polisleri vurdu. Rojava’da hunharca saldırılan devrimimize destek olmak için, Kürt halkının ‘Güneşimizi Karartamazsınız!’ çığlığını en sağır kulaklara duyurmak için vuruyoruz düşmana! 6 Ekim gecesi Şırnak-Silopi’de devriye gezen polisleri hedef aldık. Nuh Mahallesi’nde devriye gezen polis araçları çapraza alınarak molotof yağmuruna tutuldu. Yaşanan çatışmanın ardından milislerimiz alandan başarılı bir şekilde uzaklaştılar.”