HBDH, Sur'da polis aracını vurdu

Sur'da polis aracına eylem düzenleyen HBDH Welat Çiya Milisleri, “Sur-Cizre-Nusaybin’in ve Gar Katliamı’nın hesabını soruyoruz" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Welat Çiya Milisleri, "9 Ekim Uluslararası Komplosu’nu protesto etmek için Sur’da düşmanı vurduk! Düşmanın Akrep ekip otosunu pusuya düşürdük" diyerek, şu bilgileri verdi:

"9 Ekim gece yarısı Amed/Sur’da, Keçiburcu’ndan Hevsel’e doğru hareket eden Akrep türü zırhlı araca silahlı eylem düzenledik. Açtığımız ateş sonucu düşman aracı hareketsiz kaldı. Bir süre sonra düşman dron ile keşif yapmak istedi. Milislerimiz bu dron'u da imha etmeyi başardı.

Eylemimiz sonrasında düşman rastgele sivilleri gözaltına almaya başladı. Birimimiz ise başarılı bir şekilde eylem yerinden ayrılarak güvenli bölgelere ulaştı.

 Eylem sonrasında, eylem alanına ambulanslar gönderildi. Eylemin sonucunu kesinleştirememekle birlikte yerel kaynaklardan bir düşman gücünün öldüğüne dair bilgiler almış bulunmaktayız."

'BÜTÜN FAŞİSTLER VE İŞBİRLİKÇİLERDEN HESAP SORACAĞIZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"AKP-MHP faşist iktidarı 8 yıl önce Sur’u, Cizre’yi, Nusaybin’i; 7 yıl önce ise 10 Ekim günü Ankara’da Gar Katliamı ile halkımızı ateşe boğdu. Vahşi katliamlar yaptı. Kasabalarımızı, şehirlerimizi yerle bir etti. Sur’da yıkıntılar üzerine inşa ettiği yeni sitelerinde uyduruk festivallerle, uyuşturucu ve fuhuş tuzaklarıyla halkımızı yozlaştımaya dönük girişimlerine hız verdi. Böylece kazanabileceğini, mücadelemizi durdurabileceğini sandı. Gar Katliamı’nda ölen yüzlerce yoldaşımızın aziz hatıralarına saldırarak bu katliamı unutacağımızı düşündü. Ama çok yanıldı.

 Sur, şehitlerimizin ve halkımızın destansı direnişine tanık olmuştur. Sur’un hatırası halklarımızın belleğinden asla silinmeyecek bir yere sahiptir. Çiyagerler'in, Zeryanlar'ın, Reberler'in, Welatlar'ın verdiği destansı mücadele halkımızın özgürlük ve hakikat mücadelesidir.

Biz, kahraman direnişimizin yükseldiği Sur’da yine düşmanın karşısındayız. Yine düşmanı vuruyoruz! Vurmaya da devam edeceğiz! Çünkü, başta Sur, Cizre, Nusaybin ve Ankara’da yapılan katliamların hesabı, zafer günümüze kadar bitmeyecek! O güne kadar hesap soracağız!

 Biz halkımızın bağrındayız. Onun örgütlü birleşik mücadelesinin neferleriyiz. Bulunduğumuz her yerde değerlerimizi koruyarak emekçi halklarımızın mücadelesini yükselteceğiz. Bütün işbirlikçilerden, faşist kuvvetlerden hesap soracağız. Bu aşağılık sömürgenler sürüsü namlularımızın hedefi olmaktan kurtulamayacak!

 Öfkemiz büyük! Yoldaşlarımızın intikamını alma yeminimiz güçlüdür. Öfkemiz faşizmi boğacak güce sahiptir!"