HDK'den kuruluş yıl dönümü açıklaması: Yeni yaşamı inşa edeceğiz

Kuruluş yıl dönümüne dair açıklama yapan HDK, üçüncü yolda ısrarcı olunacağını ve yeni yaşamın inşa edileceğini vurguladı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu (YK), kongrenin kuruluşunun 11’inci yılına dair yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada, 2011’in sonbaharında HDK’nin, 81 ilden 820 delegenin katılımıyla kurulduğu hatırlatıldı.
Baskılara karşı üçüncü yolda ısrarcı olunacağı ve değiştirme gücünün yeniden inşa edileceğine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"On birinci yılında, Halkların Demokratik Kongresi, bütün sömürülenlerin ve ezilenlerin dinmeyen mücadelesini ve arayışını temel almaya, kapitalizme, emek gücünün sömürüsüne, yolsuzluk ve talana, gelir dağılımındaki uçuruma, açlık ve yoksulluğa karşı, bu topraklarda yaşayan tüm halkların toplumsal ve tarihsel dokusuna aykırı olan tekçi, inkârcı, asimilasyoncu sisteme karşı, tüm halkların, kimliklerin, dillerin, kültürlerin eşit, özgür ve birlikte yaşamı savunmasının engellenmesine, patriarkanın her alanında kök salmış sistematik bir egemenlik biçimine, doğanın katledilmesine karşı mücadeleye devam ediyor.

Halkların Demokratik Kongresi olarak bugün de toplumsal dayanışma ve direnişin odağı olmak için, şimdiye kadar buluşamadığımız toplumsal güçlerle buluşmaya, özgürlük ve demokrasi mücadele dinamiklerini en geniş biçimde içermeye, halkların demokratik meclisleri inşasını sürdürerek özgürlükçü bir ‘yeni yaşam’ı birlikte inşa edeceğiz. Mutlaka Kazanacağız!”