HDK Hewlêr’deki komploya karşı mücadeleye çağırdı

Hewlêr’deki saldırının Kürt ulusal birliğine yönelik olduğunu belirten HDK, herkesi halklara yönelik bu komploya karşı mücadeleye çağırdı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Hewlêr’de Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Başûr Temsilciliği’ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KNK’ye yapılan saldırının Kürt ulusal birliğine ve Ortadoğu halklarının ortak yaşam iradesine yapıldığı ifade eden HDK, şehit düşen Deniz Cevdet Bülbün için Kürt halkına ve ailesine başsağlığı diledi.

Saldırıyı kınayan HDK, “Ortadoğu’da halkların ortak yaşam talepleri yükselirken, bölge devletleri ve işbirlikçileri bu talepleri baltalamak için provokasyonlarını hızlandırmıştır. Diplomatik görüşme adı altında yapılan toplantılarda bölge halklarının ortak yaşam iradesi hedef alınmakta, provokasyonlarla bu irade ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

‘YENİ BİR KAOSU VE İÇ ÇATIŞMAYI AMAÇLIYOR’

Saldırının Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ziyareti sonrası gerçekleşmesinin tesadüf olmadığını belirten HDK, AKP- MHP iktidarının ve bölgedeki devletlerin Ortadoğu halklarının ortak geleceğine yönelik tehlikeli bir süreci hedeflediğini vurguladı. KNK’nin seçilmesinin Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkına doğrudan müdahale olduğunu ifade eden HDK, “Kapitalist, emperyalist güçlerin taşeronu konumundaki güçler, Kürt halkının ulusal birlik mücadelesini akamete uğratmak istemektedir. KDP asayişinin 24 saat gözetlediği bir binada yapılan bu menfur saldırı, bölgeye yeni bir kaos, iç çatışma dalgasını yaymayı amaçlamaktadır” diye belirtti.

KOMPLOYA KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI

Kürt Özgürlük Hareketine yönelik saldırıların öncülüğünü AKP-MHP’nin yaptığının altını çizen HDK, halkların özgür ve ortak yaşamını “her zamankinden daha fazla” savunulacağını vurguladı. Açıklamada, son olarak “Dün İzmir’de Deniz Poyraz, bugün Hewlêr’de Deniz Cevdet Bülbün. Bu saldırılar bizi yıldırmayacak, bilakis çelik gibi olan ortak yaşam irademize su vererek güçlendirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Ortadoğu halklarına ortak yaşam ve birlikte mücadele sözümüzü yeniliyor ve herkesi halklara yönelik bu komploya karşı mücadeleye davet ediyoruz” denildi.