HDP: AKP’nin ihmalkârlığı 4 işçiyi öldürdü

HDP Emek Masası Çalışmaları Grubu Sözcüsü Hüseyin Taka, İstanbul'daki 4 işçiyi AKP politikalarının öldürdüğünü belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Emek Masası Çalışmaları Grubu Sözcüsü Hüseyin Taka, İstanbul'da 4 işçinin iş cinayetine uğramasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "İstanbul’un  Büyükçekmece ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan ve tekstil-plastik malzeme imalatı yapan dört katlı bir fabrikada, bilinmeyen bir nedenle, gece çıkan yangında yabancı uyruklu 4 işçi hayatını kaybetmiş, 2 işçi yaralanmış ve 4 itfaiye eri dumandan etkilenmiştir" denilerek, başsağlığı dilendi.

'SERMAYE YANLISI POLİTİKANIN SONUCU'

"Unutmamak gerekir ki; Büyükçekmece’de meydana gelen bu yangında yaşamını yitiren, yabancı uyruklu, 4 işçinin ölümünün nedeni AKP’nin sermaye yanlısı politikalarının sonucudur" diyen Taka, "Bu ihmalkarlığın sorumlusu, kar için her yolu meşru gören hükümetin politikalarıdır" diye ekledi.
Taka, "İşçi haklarının gasp edilmesi ve yasa tanımazlık konusunda ustalaşmış olan AKP iktidarının kayıtdışılığı sermayeye ‘ucuz işgücü’ sağlamak için normalleştirdiği açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Her konuda milli olmaktan dem vuran ama söz konusu işçi ve işçi hakları olduğunda kapitalizmin evrensel kriterlerini uygulayan AKP,  kayıtdışılığın ve işçi cinayetlerinin birincil sorumlusudur" diye belirtti.