HDP binasına faşist saldırı protesto edildi

HDP Çukurova İlçe Örgütü binasına faşist saldırı protesto edildi, "Bu saldırılara karşı sabır taşı da olsak çatlarız, bunu bilesiniz" uyarısında bulunuldu.

Adana’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Örgütü binasına dün gece düzenlenen faşist saldırı protesto edildi.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) bileşenleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER),  Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER), Binevş Kültür Merkezi, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) yöneticileri ile çok sayıda partili dayanışma amacıyla parti binası önünde buluştu.

Saldırıda yakılan parti bayrakları yerine yeni bayraklar asıldı.

'İKTİDAR HEDEF GÖSTERDİ'

HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Ergün Atlığ, saldırının dün gece 21.00 ila 23.00 saatleri arasında yaşandığı bilgisini vererek,  "Saldırı sırasında parti levhamız ve parti bayraklarımız parçalanarak yakılmıştır. Bu çirkin saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu acizlerin ve korkakların yaptığı ırkçı bir saldırıdır. Bizi böyle saldırılarla yıldırmaya çalışanlar bilmelidir ki, haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Saldırının takipçisi olacağız. Baskılar bizi yıldıramaz” dedi.

HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış da partilerine dönük saldırıların kirlenen siyaset ve nefret söyleminin sonucu olduğunu ifade etti. AKP-MHP iktidarının söylem ve politikalarının partilerine dönük saldırılara zemin hazırladığını vurgulayan Karakış, “HDP'liler olarak sükunetimizi koruyacağız. Ancak bu saldırılara karşı sabır taşı da olsak çatlarız, bunu bilesiniz. Olayın takipçisi olacağız. İktidar HDP'ye dönük söylemlerini değiştirmek zorundadır. Şayet söylemini değiştirmez ise faili biliyor olacağız, kimlerin azmettirdiğini biliyor olacağız" diye konuştu.

Açıklama "Faşizme karşı omuz omuza" ve "HDP'ye uzanan eller kırılsın" sloganlarıyla son buldu.