HDP’den Adalet Bakanlığı önünde ‘her gün eylem’ kararı

HDP milletvekilleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve avukatları ile görüşme sağlanması için Adalet Bakanlığı önünde her gün eylem yapma kararı aldı.

HDP’li vekiller Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride son verilmesi ve bir an önce görüşme imkanı sağlanması için Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı.

Eylemi yapan HDP heyetinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile HDP milletvekilleri Ömer Öcalan, Feleknas Uca, Dilan Dirayet Taşdemir, Şevin Coşkun, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli, Abdullah Koç, Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz ve Erdal Aydemir yer aldı.

Heyet, Adalet Bakanlığı yakınlarında polislerce engellendi. Yürüyüş sırasında “Tecrit insanlık suçudur”, “İmralı’da hukuk uygulansın” ve “İmralı’ya avukatlar gitsin” yazılı dövizler taşındı.

Yürüyüş ardından oturma eylemi başlatan heyet, ilk günkü eylemlerini sonlandırdı.

HDP milletvekilleri, İmralı’daki tecridin derhal sonlandırılması için Adalet Bakanlığı önünde dönüşümlü süresiz eylemini sürdürecek. Milletvekilleri her gün belirli saatler arasında bakanlık önünde olacak.