HDP Gençlik Meclisi 3’üncü kongresini Amed’de topladı

HDP Gençlik Meclisi, “Şimdi Gençlik Zamanı” şiarıyla 3'üncü Olağan Kongresi’ni Amed’de topladı.

Kongre Amed’in Kayapınar ilçesinde bulunan bir salonda organize edildi. Kongreye, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Kocaeli ve bölge kentlerinden binlerce genç katıldı.

Sabah saatlerinde salon önünde toplanan gençler, polis kontrolüne maruz kaldı. Gençler, bir süre boyunca “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bijî berxwedana ciwanan” sloganlarıyla halaya durdu.

Kongreye, HDP Gençlik Meclisi bileşenlerinin yanı sıra Özgürlükçü Gençlik, Devrimci Öğrenci Birliği, Dev-Güç, Yeni Demokrat Gençlik, Lübnan Komünist Partisi, KÖZ, Boğaziçi Dayanışması ve Ermeni Gençlik Federasyonu’ndan gençler de katıldı.

Alona, “Şimdi Gençlik Zamanı” yazılı dev bir pankart ile birlikte, Kürtçe ve Türkçe “Genç başladık, genç başaracağız”, “Biz değiştireceğiz, derhal istifa”, “Özgür özerk üniversiteler için şimdi gençlik zamanı”, “Yaşasın gençliğin birleşik mücadelesi” ve “Akademide cinsiyetçi politikalara karşı harekete geç” yazılı pankartlar asıldı. Kongre, “Çerxa Şoreşê” marşının okunmasıyla başladı.

BİRÇOK ÜLKEDEN DESTEK MESAJLARI

Kongre’ye dünyanın birçok yerinden destek mesajları da geldi. Şengal Gençlik Örgütü ve Şengal Genç Kadın Örgütü, “Bu kongre, özellikle gençleri hedefleyen politikalara karşı en büyük yanıttır” dedi.

Galiçya Gençliği, ulusların demokratik geleceğinin gençlerin örgütlenmesi ve birliğinden geçtiğini ifade ederek "Bu nedenle Galiza Nova'dan, HDP Gençlik Meclisi'ne enternasyonalist bir selam ve halkınıza yönelik sürekli saldırılara karşı dayanışmamızı iletmek istiyoruz. Tüm dünya milletlerinin özgürce yaşama hakkı için savaşıyoruz ve savaşmaya devam edeceğiz" diye belirtti.  

Yunanistan'daki radikal sol parti Syriza Gençliği ile İlerici İttifak Gençlik de kongreyi selamladı. Mesajda, "Zulme uğrayan ve baskı altında olan, gerçek özgürlük ve ifade özgürlüğü için mücadele eden üyelerinizin yanındayız. Bu duygularla sizlere dinamik ve verimli bir kongre gerçekleştirmenizi umut ediyorum” denildi.

Mısır Sosyalist Partisi Gençliği "Mısır başkentinden HDP gençlerine en içten selam, sevgi ve takdirlerimizi sunuyoruz. Demokraside, Türkiye halklarının kazanımlarını korumaktaki ısrarınızda, özgürlük ve ilerleme yolundaki direnişinizde ve faşizme karşı mücadelenizde başarılar diliyor ve yanınızdayız diyoruz” mesajını verdi.

BAŞARAN: ZOR AYGITI GENÇLERİ ENGELLEYEMEZ

Kongrenin açılış konuşmasını Divan Kurulu üyesi HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran yaptı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Kurulu üyesi HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Salonlar bize yetmiyor. Gençlerin kararlı duruşunu hiçbir zor aygıtı, saldırı kıramaz ve engelleyemez. Bu mesajı bir kez daha iktidara verdiniz. Ama bu kadar değiliz, milyonlarız. Bu iktidarın ırkçı, milliyetçi, sindirme politikaları hiçbir zaman başarılı olmayacak. Gençlik Meclisleri, bugünleri de yarınları da inşa edecek. Biz buna inanıyoruz” dedi.

HDP Amed Milletvekili Dersim Dağ, “Bu kararlılık, Kürdistan gençliğine umut oldu. Bu coşkuyu 2022’de zaferle taçlandıracağız. Kürt gençleri mücadeleden vazgeçmeyecek, bu direniş zaferle sonuçlanacaktır. Hep birlikte özgür bir Kürdistan için, özgür bir Ortadoğu için öncülük rolümüzü oynayacağız” ifadelerini kullandı.

Kongre sırasında, HDP Gençlik Meclisi ve Türkiye'deki gençlik örgütlerinin mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.