HDP’li eşbaşkana çıplak arama işkencesi

Bir hafta kadar önce ev baskınları sırasında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, cezaevine girerken çıplak arama işkencesine maruz kaldığını söyledi.

İzmir’de 6 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, 9 Ekim’de çıkarıldığı mahkemece "Örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde götürülen Berna Çelik, avukatları Fatma Demirer ve Sidal Bayrak ile 11 Ekim Çarşamba günü görüşebildi.

Berna Çelik, avukatlarına maruz kaldığı hak ihlallerini aktarırken cezaevine girerken çıplak aramaya maruz kaldığını, tepki gösterdiğinde ise cinsiyetçi hakaretlerde bulunulduğunu söyledi.

Ertesi sabah da kendisine kahvaltı verilmediğini belirten Berna Çelik, cezaevine kadar ters kelepçeyle götürüldüğünü, TEM polislerinin kendisini koğuşa kadar götürdüğünü anlattı.

Berna Çelik’in avukatı Sidal Bayrak, "Polislerin işi normalde tutukluyu cezaevine teslim ettiklerinde, kapıda biter. Tutuklunun odasına kadar girmeleri Berna Çelik için yapılan özel bir durum ve hukuksuzca. Gardiyanlarla konuşmaları, müvekkilimize ertesi gün kahvaltı verilmemesi, ihtiyaçlarını karşılamasına izin verilmemesi de bu görüşmenin sonucu olabilir. Hem çıplak arama hem de yaşanan bu hukuksuz duruma karşı savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.