Heyva Sor'dan üyelik kampanyası

Yardım Kurumu Heyva Sor a Kurdistanê, kuruluşunun 29. yıl dönümü vesilesiyle üyelik kampanyası başlattı.

Almanya'nın Bochum kentinde 4 Mart 1993'te ulusal yardım kurumu olarak kurulan Heyva Sor a Kurdistanê'nin şimdiki merkezi Almanya'nın Troisdorf kentinde. Kurumun, Kürtlerin yaşadığı birçok Avrupa ülkesinde, Rojavayê Kurdistan'da ve Başûrê Kurdistan’da temsilcileri ve ortak proje yürüttüğü kardeş kurumları bulunuyor.
İnsani ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen kurum; gıda, sağlık, barınma, eğitim gibi temel konularda yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Heyva Sor, mağduriyet yaşanan bölgelerdeki insanlara hizmet verecek sağlık ocağı, hastane gibi kalıcı eserler inşa ediyor. Acil ihtiyaç duyulan bölgelere gıda yardımı, ilaç dağıtımı, ambulans, muayene ve tedavi, tıbbi cihaz desteği, rehabilitasyon ve yerinden edilen insanlara kamplar kurmak gibi alanlarda hizmetler yapmaya devam ediyor.

'ÜYESİ ARTAN KURUMUN YARDIMLARI DA ETKİSİ DE ARTAR'

Kurum tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Yardım kurumlarını büyüten ve daha çok mağdura ulaşmasını sağlayan en önemli etken fazla üyesinin olmasıdır. Üye sayısı fazla olan bir yardım kurumu, kendisine düzenli olarak aylık ne kadar gelir geleceğini bildiği için uzun süreli yardım projeleri hazırlayabilir ve bununla birlikte daha çok mağdura ulaşır. Diğer taraftan üye sayısı fazla olan bir yardım kurumunun devlet kurumlarıyla, diğer yardım örgütleriyle ve uluslararası kurumlarla ilişkilerinde muhatap alınma konumu artar ve bu durum ortak proje üretme kapasitesine olumlu etki eder.
Bu sebeplerden dolayı Heyva Sor a Kurdistanê olarak kuruluşumuzun 29. yıl dönümüne denk gelen bugünden itibaren tüm  yardımseverlerden talebimiz; her evden en az bir kişinin Heyva Sor a Kurdistanê’ye üye olması ve kendisinin gönüllü olarak belirleyeceği bir meblağla düzenli yardım etmesidir.
Üyelik formlarına; kurumumuzun gönüllü çalışanlarından, www.heyvasor.com/tr/endamti adresinden veya kurumumuzla iletişime geçerek adreslerine posta yoluyla gönderilmesi suretiyle ulaşılabilir."

HEYVA SOR'UN YARDIMLARI

Heyva Sor, 2022 yılındaki yardımlarını şöyle açıkladı:
"Kürdistan'daki yetim ve yardıma muhtaç 593 çocuk için:  290 bin Euro ve 20 bin İsviçre Frangı
Bakurê Kurdistan'daki muhtaç aileler için gıda paketi yardımı: 20 bin Euro
Maxmûr Kampında bulunan Otistik ve engelli çocuklar için cihaz alımı: 5 bin Euro
Rojavayê Kurdistan’in Qamîşlo kentindeki protez ve rehabilitasyon merkezi için: 20 bin Euro."
Heyva Sor a Kurdistanê'nin 2021 yılında yaptığı bazı yardımlar da şöyle:
"Kürdistan'daki yetim ve yardıma muhtaç 593 çocuk için: 620 bin Euro, 111 bin İsviçre Frangı, 2000 Pound ve 93 bin Norveç Kronu gönderildi.
Rojava'da kanser önleme hizmetlerinin güçlendirilmesi için Heyva Sor a Kurdistanê-İtalya ve Waldensian Kilisesi iş birliğiyle 85 bin Euro gönderildi ve bununla bir mamografi cihazi alındı.
Rojavayê Kurdistan'da yapımı devam eden sağlık merkezleri için 291 bin Euro gönderildi.
Qamîşlo kentinde yapımı devam eden Protez ve rehabilitasyon merkezi için 141 bin Euro gönderildi.
Maxmûr Kampında kronik hastalıkları bulunan 5 çocuğa medikal cihaz ve ilaç temini için 10 bin Euro, mağdur durumda bulunan ailelerin temel ihtiyaçları için 20 bin Euro gönderildi.
Polonya-Belarus sınırı üzerinde bulunan mülteciler için 20 bin Euro ayrıldı.
Bu parayla gıda, giyecek, ayakkabı, mont, yağmurluk, battaniye gibi malzemeler satın alınıp Wir Packen's an e.V. isimli yardım kurumuyla işbirliği halinde mültecilere ulaştırıldı.
Wan'ın Elbak ilçesine bağlı Xaşkan köyünde 31 Temmuz'da meydana gelen sel felaketinden dolayı evleri zarar gören aileler için 20 bin Euro yardım gönderildi.
Kurum, ayrıca her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında yardıma muhtaç ailelere gıda paketi ve kurban yardımı yapıyor. 2021 yılında iki bayram için toplam 80 bin Euro ayrıldı.
Sağlık projesi kapsamında Şengal'e 80 bin Euro gönderildi ve bununla bir ambulans ve 2 morg alınarak Şengal halkının hizmetinde kullanılmaya başlandı.
Savaş mağdurlarının hastane ve ilaç masrafları için 42 bin 270 Euro ayrıldı.
Heyva Sor a Kurdistanê 2021 yılında ayrıca hasta tutsaklar, Barış Anneleri, Lavrion Mülteci Kampı için de yardımlar ulaştırdı.

Heyva Sor'un 2020 yılında yaptığı bazı yardımlar da şunlar:

Hesekê kentinde bugün hizmet veren COVID19- Hastanesi'nin inşası için Heyva Sor, 2020 yılında 175 bin Euro gönderdi.
Heyva Sor 2020 yılında Xarpêt depreminde zarar görenler için 50 bin Amerikan Doları maddi yardım gönderdi.
Rojava ve Bakur'da zor durumda olan aileler için toplam 90 bin Euro gönderdi.
Ayrıca Wan Elbax'da meydana gelen depremden zarar gören mağdurlar için 50 bin Euro gönderdi.
2020 yılında çocuklar yine unutulmadı.
Kürdistan'daki 536 çocuk için toplam 546 bin Euro, 112 bin 320 İsviçre Frangı ve 123 bin Norveç Kronu yardım gönderildi.
2020 yılında yapılan temel bir çalışma da Kardeş Aile Projesi oldu. Avrupa'daki Kürt derneklerinin işbirliği ile Kurdistan'da yaşayan 8.251 aileye kardeş aile yapıldı ve yardımları ulaştırıldı."