Hilvan’da poşet içinde insan kemikleri bulundu

Hilvan’ın Hişkik Mahallesi’nde gübre poşeti içinde insana ait olduğu düşünülen kemikler bulundu. Olay yeri savcısı, 90’lı yıllarda bölgede yaşanan faili meçhul olaylarda yakınlarını kaybeden kişilerin DNA testi için başvuru yapabileceğini belirtti.

Urfa’nın Hilvan ilçesi kırsal Hişkik (Aydınlı) Mahallesi’nde bir tarlada insana ait olduğu değerlendirilen kemikler bulundu. Mahallede tarlasına fidan dikmek isteyen bir yurttaş, kazı yaptığı esnada üstü taşlar ile kapatılmış, gübre poşeti içinde kemikler buldu. Kemikleri bulunan yurttaşın ihbarı üzerine kemiklerin olduğu alana jandarma, olay yeri inceleme ve savcı görevlendirildi. İnceleme esnasında Urfa Barosu önceki dönem başkanı avukat Mehmet Velat İzol, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şube Eşbaşkanı İbrahim Öyke ve ÖHD Urfa Şube Yöneticisi Sedat Altundağ hazır bulundu.

DNA TESTİ İÇİN BAŞVURU YAPILABİLECEĞİ BELİRTİLDİ

En az bir kişiye ait olduğu düşünülen kemiklerin insan gövde kemiklerine ait olabileceği değerlendiriliyor. Kafatasının olmadığı kemikler, olay yerine gelen ekipler tarafından muhafaza edilerek Adli Tıp Kurumu (ATK) Urfa İl Müdürlüğü’ne gönderildi. Olay yeri incelemede yer alan savcının, kemiklerin insan kemikleri olabileceğini, 1990’lı yıllarda bölgede yaşanan faili meçhul olaylarda yakınlarını kaybeden kişilerin DNA testi için başvuru yapabileceğini belirtti.

Kemiklerin sarılı bulunduğu poşetin 2000 yıllarında üretimi sonlandıran Hatay İskenderun’da bulunan bir fabrikaya ait olduğu bilgisi edinildi. Söz konusu gübre markasının 1990’lı yıllarda bölgede yaygın olarak kullanıldığı öğrenildi. Kemiklerin 1990’lı yıllarda zorla kaybedilen kişilere ait olabileceği değerlendiriliyor.