HPG gerillaları için taziye kuruldu

Kemikleri kutuda teslim edilen HPG gerillası Yılmaz Uzun ile Eyüp Çelik için İstansbul Esenler'de taziye kuruldu.

Sêrt kırsalında 2020 yılında şehit düşen kemikleri kutu içerisinde ailesine teslim edilen HPG  gerillası Yılmaz Uzun (Tolhildan Tekman) ile aynı saldırıda şehadete ulaşan Eyüp Çelik (Demhat Cîlo) için İstanbul Esenler’de taziye kuruldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenler İlçe Örgütü binasında kurulan taziyeye, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. 

Özgürlük ve demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Eşbaşkanı Ayhan Yıldız, "Yüz yıllardır Kürtlerin dili, varlığı yok sayılıp, yasaklanıyor. Bugün bu zulüm politikalarını kabul etmeyenler ise, mücadele yürütüyor ve bu uğurda yaşamını yitiriyor. Kürtleri iradesiz bırakmak isteyenlere karşı verilen varlık mücadelesinin önünü hiç kimse kesemez. Bu uğurda mücadele edip yaşamını yitirenler bilsin ki onlara layık olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Kürtlerin "yok etme" politikalarına karşı direndiğini söyleyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Marmara Bölgesi Eşsözcüsü Dilber Demir, "yok etme politikalarının bugün İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecritle devam ettiğini kaydetti. Demir, "Tecrit altında tutulan Sayın Öcalan ve cezaevlerinde tutulan arkadaşlarımızı özgürleştirene kadar haklı mücadelemizden geri adım atmayacağız" şeklinde konuştu.

 Şehit gerillalar Çelik ve Uzun’un aileleri, çocuklarının cenazelerine dönük yaklaşımla savaş suçu işlendiğini söyledi. Aileler, baskı ve imha politikalarına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Çelik ve Uzun’a ait görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi sonrası mevlit okunarak, yemek verildi.