Irak Dışişleri Bakanlığı Erdoğan’ı yalanladı

AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Irak hükümetiyle işbirliği içinde bu harekatı yürütüyoruz” açıklamasını yalanlayan Irak Dışişleri Bakanlığı, planın hiçbir aşamasında yer almadıklarını açıkladı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Irak hükümetiyle işbirliği içinde bu harekatı yürütüyoruz” açıklamasını yalanladı.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sehaf, konuya dair Irak medyasına verdiği bir demeçte “Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin askeri operasyonunu Irak topraklarının açık bir ihlali olarak görüyor ve Irak’ın toprak bütünlüğü için tehlikeli buluyor. Bu operasyon Irak’a zarar veriyor ve endişe yaratıyor” dedi.

Sehaf, Irak Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin büyükelçisini bakanlığa çağırdığını ve tek taraflı operasyonu düşmanlık olarak nitelendiren sert bir nota verildiğini söyledi.

 Sehaf, Irak Dışişleri Bakanlığı’nın Türk ordusunun Irak topraklarını terk etmesi yönündeki taleplerini bir kez daha yineledi. Sehaf, Türk makamlarının Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ne Irak’ın memnuniyetsizliğini dile getirdiği notaya daha yanıt vermediklerini söyleyerek, Türkiye’nin vereceği cevabı beklediklerini belirtti.

Sehaf, Erdoğan’ın “Bu hareketi Irak hükümetiyle işbirliği içinde yürütüyoruz” şeklindeki açıklamasını da yalanladı.