Jinên Tîrêjên Rojê cezaevi gardiyanlarını hedef aldı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi üç kentte düzenledikleri eylemlerde “faşist bir gardiyanı cezalandırdıklarını”, bir fabrika ve gardiyanlara ait 12 aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, Kocaeli, Tekirdağ ve İstanbul’da “faşistleri” hedef aldıklarını belirtti.

İnisiyatif eylemlerini şöyle sıraladı:

15 Ekim’de Kocaeli’nin Gebze ilçesinde AKP-MHP’li faşistlere ait 1 beyaz eşya üretim fabrikasına birimlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiş, fabrika tamamıyla kullanılamaz hale getirilmiştir.

16 Ekim’de Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde faşist cezaevi gardiyanlarına yönelik birimlerimiz ferdi silahla eylem düzenlemiştir. Bu eylemde 1 faşist gardiyan cezalandırıldığı, 2’sinin de ağır yaralandığı birimlerimizce tespit edilmiştir.

17 Ekim’de İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde görev yapan faşist gardiyanların araçlarına birimlerimiz tarafından eylem düzenlemiştir. Bu eylem sonucu 12 araç ateşe verilip tamamıyla kullanılmaz hale getirilmiştir.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bu eylemlerimizi TC zindanlarında yapılan işkence ve işkenceler sonucu her gün cezaevinden Şehit edilen yoldaşlarımızın intikamı için yapılmıştır. Bu eylemlerimizi Türkiye metropollerinde bulunan cezaevi içlerine kadar taşıyacağımızı belirtiyor ve intikam eylemlerini büyütmeye kararlıyız.