Jinên Tîrêjên Rojê uyuşturucu ve insan tacirlerini hedef aldı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi Adana, Sakarya ve İstanbul’da uyuşturucu ve kadın tacirlerine yönelik eylemler gerçekleştirdiklerini duyurdu. İnisiyatif ayrıca uyuşturucu ve insan tacirlerine karşı hamle başlattıklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê, 22, 23 ve 24 Ekim tarihlerinde birçok eylem düzenlediklerini belirtti.

Eylemler şöyle sıralandı:

“22 Ekim’de Adana’nın Karataş ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş tacirliği yaptığı tespit edilen 2 kişiye kaldıkları depoda birimlerimiz tarafından eylem düzenlenmiştir. Eylem sonucu Mehmet Sucu cezalandırılmıştır. Ayrıca depoda bulunan uyuşturucuyu da birimlerimiz ateşe vermiştir.

23 Ekim’de Sakarya’nın Hendek ilçesin AKP’li bir iş insanına ait olduğu tespit edilen ve içinde fuhuş yaptığı da birimlerimizce tespit edilmiştir. AKP’li bu şahsın farklı illerden ve sınır ötesinden kadınları zorla getirerek fuhuş yapmaya zorladığı yerel kaynaklardan da aldığımız bilgilerden somutlaşmıştır. Birimlerimiz bu şahsı takibe alıp fuhuş yaptırdığı binayı tespit ettikten sonra 3 katlı binaya eylem düzenleyip,  binayı ve şahsa ait 5 lüks aracı ateşe vermiştir. Ayrıca AKP’li şahıs da birimlerimiz tarafından ağır yaralanmıştır.

24 Ekim’de İstanbul-Güngören’de uzun zamandır birimlerimiz tarafından takibe alınan 2 uyuşturucu satıcısının içinde bulunduğu araca Güngören ilçesinde saat 3.00’te ferdi silahlarla eylem düzenlenmiştir. Bu eylemde İstanbul’un çoğu ilçesine, genellikle de yurtsever Kürt gençlerin yaşadığı mahallelere uyuşturucu soktuğu tespit edilen uyuşturucu satıcısı birimlerimizce cezalandırılmıştır.”

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

“Devletin eliyle Kürt gençlerini ve çocuklarını kadını uyuşturucu ve fuhuşa zorla bulaştırdığı bu dönemde gözle görülür bir biçimde Kürtler üzerinde kirli politikalarını çoğaltmıştır. Biz Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi olarak uzun süredir bu fuhuş ve uyuşturucu ağını takibe alarak, bu kirli işleri yapan, yaptıran her kurum ve kişileri bir bir tespit ederken yaptığımız eylemlerle uyuşturucu ve fuhuş tacirlerini yok etme hamlesini başlatıyoruz.