Jinên Tîrêjên Rojê: Yüksekova’da 4 polis cezalandırıldı, 5’i yaralandı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde polisi hedef alan bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini, 4 polisin cezalandırıldığını, 5’inin yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, 20 Eylül ve 3 Ekim tarihleri arasında polis evi, polis araçları ve polis karakoluna yönelik eylemler düzenlediklerini duyurdu.

“Birimlerimiz Şehid Sara ve Şehid Ruken arkadaşların eylemini selamlamak için Gever’de (Yüksekova) 20-24 ve 30 Eylül’de bir dizi eylem gerçekleştirmiştir” diyen İnisiyatif, bu eylemleri şöyle sıraladı:

“ ⁃ 20 Eylül gecesi saat 7-8 civarlarında çarşı merkezinde bulunan polis evine havai fişek ve ses bombalı eylem gerçekleştirilmiştir.

 ⁃ 24 Eylül Gever’in Cumhuriyet Mahallesinde gece saat 11.30 da devriye gezen zırhlı araçlar ve sivil polis araçlarına sabotaj taktiğiyle eylem gerçekleştirilmiştir. Sivil polis aracı tamamen imha olmuş, içindeki 2 işgalci TC polisi cezalandırılmıştır, 1 ağır 2 işgalcide yaralanmıştır.

 ⁃ 30 Eylül gecesi saat 00.00’de Gever in orman mahallesinde bulunan işgalci çevik kuvvet karakoluna iki koldan ses bombalı ve molotoflarla eylem gerçekleştirilmiştir. İşgalcilerin korku ve panikle sabah saatlerine kadar etrafa rasgele ateş açmışlardır.”

İnisiyatif, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yöenlik 9 Ekim komplosuna karşı 3 Ekim’de Yüksakova’nın Kışla Mahallesinde bulunan 75. polis karakolunu hedef aldıklarını belirtti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Saat 20.00-21.00 sıralarında mahallemizi işgal eden 75. Polis karakoluna birimlerimiz tarafından iki koldan ses ve el bombalarıyla vurulmuştur. Eylem sonrası mahallemize doğru hareket eden özel hareket polislerine silahlı bir eylem daha gerçekleştirilmiştir. Ferdi silahlarıyla vurulan özel hareket polislerle uzun bir süreyle karşılıklı çatışma yaşanmıştır çatışma sonrası birimlerimizce netleştirilen 2 işgalci polis cezalandırılmıştır, 1’i ağır 3 polis yaralanmıştır.

Başarılı eylemlerimiz sonucunda birimlerimiz güvenli bir şekilde alanlarına ulaşmışlardır.”