'Tecridin amacı Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin hayata geçirilmesini engellemek'

Yeşil Sol Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, 25 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde mutlak bir tecrit hali olduğunu belirterek, tecritle Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin hayata geçirilmesinin engellenmek istendiğini söyledi.

25 yıldır Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış mutlak bir tecrit hali olduğunu söyleyen Sayyiğit, hem Yeşil Sol Parti milletvekilleri hem de TJA aktivistleri olarak Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğüne kavuşması için bir kampanyanın startını verdiklerini vurguladı.  


Bunun 6 aylık bir kampanya olacağını ve 8 Mart’a kadar sürdürüleceğini dile getiren Sayyiğit, “Bu kampanyanın en önemli ayağı  Abdullah Öcalan üzerinde açığa çıkarılmış ama özünde tüm topluma sirayet ettirilmeye çalışılan bir tecrit politikası. Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ile, fikirlerinin hayata geçirilmesi engellenmek istenmektedir. Bu amaçla ağırlaştırılmış mutlak tecrit, hayata geçirilmiş durumda. Görüşmelerin gerçekleşmesi, Abdullah Öcalan’ın fikirleri ile hem Türkiye için hem Ortadoğu halkları için bu savaşın bitmesi, barışın inşa edilmesi anlamına geliyor. Bu haliyle biz kadınlar başta olmak üzere bu mutlak iletişimsizlik halinin son bulması ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması noktasında ciddi çalışmaları hayata geçireceğiz. Temel hedeflerimizden biri de budur” dedi.

 'ZİHİNLERİMİZ BİLE TECRİT ALTINDA'

“Tecrit dediğimizde ilk akla gelen, Abdullah Öcalan ama beraberinde toplumun her kesimine ve hücresine sirayet ettirilmeye çalışılan bir tecrit politikası var” diyen Sayyiğit, şöyle konuştu: “Artık zihinlerimizin bile tecrit altına alınmaya çalışıldığı, cezaevlerinde hak ihlallerinin had safhaya ulaştığı, yine dışardaki siyasetçilerin bile demokratik siyaset yapılmasını engelleyen bir durum haline geldi. Bu tecrit politikalarının beraberinde savaşı getirdiği ve bu savaş politikalarını derinleştirdiği çok iyi farkındayız. Tecrit politikalarının ortadan kaldırılması, beraberinde bu topraklara barış gelmesini sağlayacaktır. Bizim temel mücadele alanlarımızdan biri de budur. Bu savaş politikalarının son bulması, özellikle başta Kürtler olmak üzere hakların, yeni oluşturulacak anayasada haklarının statüye kavuşturulması noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”