Kadıköy’de kimyasal saldırılara karşı meşaleli yürüyüş

Türkiye’nin kimyasal silah saldırılarına yaptıkları meşaleli yürüyüşle tepki gösteren ESP, SGDF ve BMG üyeleri, “Gerilla onurdur, savunacağız” sloganları attı.

Ezilen Sosyalist Partisi (ESP),  Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Türkiye’nin kullandığı kimyasal silah sonucu 17 HPG gerillasının  şehit düşmesini İstanbul’un Kadıköy ilçesinde protesto etti. Protesto eylemi ve yürüyüş düzenleyen BMG üyeleri, attıkları sloganlarla birleşik mücadeleye dikkat çekti. Bunun yanı sıra sık sık, “Katillerden hesabı devrimciler soracak” sloganı atıldı.

BMG üyeleri, kimyasal silahın insanlık suçu olduğuna vurgu yaptı. Yürüyüşte bilgilendirme yapan üyeler, “AKP-MHP faşist iktidarı, Kürdistan’da işgal saldırısında kimyasal silah kullandı. Kimyasal silah kullanımı savaş suçudur. Milli Savunma Bakanı göz yaşartıcı gaz diyerek, suçunu gizlemeye çalışıyor. Kürdü düşman ilan ediyor. Bartın’ın katili ile Kürdün katili aynıdır. Çözüm ise birleşik mücadeledir. Faşizme, kapitalizme ve sömürgeciliğe birleşik mücadele ile kazanacağız” dedi.

Yapılan saldırıya tepki gösteren ESP ve SGDF’ler ise meşaleli yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, “İşgalle yenemediniz, kimyasalla bitiremezsiniz” yazılı pankart taşındı. Yürüyüşte, “Gerilla onurdur, savunacağız” ve “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı.