Katledilen Gazeteci Kadri Bağdu anıldı

Adana'da DAİŞ çeteleri tarafından katledilen Gazeteci Kadri Bağdu, mezarı başında anıldı.

Adana’nın Seyhan ilçesinin Şakirpaşa Semti Ova Mahallesi’nde 14 Ekim 2014'te bisikletle gazete dağıtımı yaptığı sırada DAİŞ çeteleri tarafından katledilen Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu, Küçükoba Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya, Bağdu Ailesi, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Barış Anneleri Meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER), Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

'ÖZEL SAVAŞIN PARÇASI'

Bağdu'nun mezarına karanfiller, Xwebûn ve Yeni Yaşam gazeteleri bırakıldı. Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu, adalet mesajı verdi.

MKGP Sözcüsü Roza Metina ise, Bağdu'nun faillerinin bulunup cezalandırılmadığını hatırlatarak, “Bu özel savaş ve cezasızlık politikasının bir parçasıdır. Musa Anter dosyası zamanaşımına uğradı. Kadri yoldaşımızın da failleri de bulunmuyor. Bu karşı mücadelemizi vereceğiz. Arkadaşımızın yarıda bıraktığı mücadeleyi yürüteceğiz. 2014 yılında Kadri yoldaşımızı katleden zihniyet ve Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde Nagihan Akarsel'i katleden zihniyet aynıdır. Türkiye'de ve Kürdistan toplamda 79 gazeteci tutuklu, dünyanın hiçbir yerinde bunun örneği yok. Özgür basına karşı saldırılar, gözaltılar ve tutuklamalar devam ediyor. Bizimde özgür basın olarak buna karşı mücadelemiz devam edecek. Yoldaşlarımızın mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor" diye konuştu.


Anma etkinliği "Şehîd namirin" sloganı eşliğinde sonlandırıldı.