Kayıp yakınlarının adalet arayışı devam ediyor

İHD ve kayıp yakınları, 1990'lı yıllarda Türk devlet güçleri tarafından gözaltında katledilen ve kaybettirilenlerin faillerinin bulunup yargılanması için bir araya geldi.

KAYIP YAKINLARI

İHD Amed Şubesi ve kayıp yakınları, 90’lı yıllarda Türk devlet güçleri tarafından kaybettirilen ve katledilenler için bir kez daha “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” talebiyle bir araya geldi. Eylemlerinin 807’nci haftasında Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kayıp yakınları, bu haftaki eylemde, Temmuz 1992’de Şirnex’in Cizîr ilçesinde devlet güçleri tarafından kaybettirilen Mesut Dündar’ın hikayesini okudu.

İHD Amed Şubesi yöneticisi Yakup Güven, Mersin’de halay çeken gençlerin gözaltına alınmasına da tepki gösterdi ve hukuksuzluklara karşı duracaklarını belirtti.

 

ÊLİH

Êlih’te de İHD ve kayıp yakınları, eylemlerinin 643’üncü haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. Eylemde, 29 Temmuz 1992’de devlet güçlerinin silahlı saldırısına uğrayarak yaşamını yitiren Özgür Halk Êlih Temsilcisi Çetin Abayay’ın hikayesi okundu.

İHD Êlih Şubesi yöneticisi Erkan Kolkaldıran, kayıpların akıbetleri bulunana ve failler yargılanana kadar mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

 

COLEMÊRG

İnsan Hakları Derneği (İHD) Colemêrg Şubesi ve kayıp yakınları ise, 133’üncü haftalarındaki eylemlerini Gever ilçesinde bulunan Sanat Sokağı’nda gerçekleştirdi. Eylemde, 24 Temmuz 1994 tarihinde Colemêrg’in Şemzînan ilçesine bağlı Bêgalte mezrasında gözaltına alındıktan sonra katledilen Naci Şengül, Salih Şengül, Hayrettin Öztürk ve 11 köylünün hikayeleri okundu.

 

DÊRSIM  

İHD Dêrsim Şubesi, siyasetçi Sabahat Tuncel ve DEM Parti Milletvekili Ayten Kordu'nun yanı sıra çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği açıklamayı Sanat Sokağı’nda yaptı. Açıklamada, 27 Temmuz 1992’de katledilen Ayten Öztürk’ün hikayesi okundu.