Kayyum Wan’ı köy haline getirdi

HDP’li Wan Büyükşehir Belediyesi’ni gasp eden Wan kayyumu, Wan’ı büyük bir köy haline getirdi. Wan’ın sokakları, çamur, çukur ve çöplerden geçilmiyor.

HDP’li Wan Büyükşehir Belediyesi’ni 4 yıldır işgal ederek hiçbir hizmet yapmayan AKP kayyumu, yerel seçimler öncesi kente ait tüm arsa ve taşınmazları bir bir sattı. Wan kayyumu; bir ay içerisinde park, otobüs terminali, düğün salonu gibi birçok yapıyı satılığa çıkartırken, belediyeye ait binlerce dönüm arsayı da sattı.

Belediyenin onlarca taşınmazı yandaşlarına ve AKP’lilere peşkeş çeken Wan kayyumunun, belediyeyi milyonlarca TL borç altına soktuğu da biliniyor.

HALK İÇME SUYUNA ERİŞEMİYOR

1 milyon 500 bin nüfusa sahip olan Wan kenti, kayyum gasbıyla birlikte adeta mega bir köye dönmüş durumda.

Kent merkezinde bulunan yeşil alanları TOKİ ve AKP’lilere satarak beton haline getiren Wan kayyumu, 4 yıl boyunca Wan halkına hiçbir hizmet yapmamasıyla biliniyor. Wan kent merkezi başta olmak üzere mahallelerde yaşayanlar aylardır temiz içme suyuna erişemiyor.

Temiz içme suyuna erişemediği gibi kullanmadığı suyun parasını dahi ödemek zorunda kalan mahalleliler, her ay 500 ile 1000 TL arası ücret ödüyor. 

WAN 4 YIL İÇİNDE KÖY HALİNE GELDİ

Wan’ın merkez ilçeleri Rêya Armuşê (İpekyolu) Tuşba ve Artemêt (Edremit) adeta köy haline geldi. Çöplerin temizlenmediği kentte, sokaklar, caddeler ve kaldırımlar da çukur, çamur ve tozdan geçilmiyor. Kentin birçok sokak ve caddesinde içme suyu boruları patlamış halde görülebiliyor. Patlayan su borularına müdahale edilmediği için cadde ve sokaklar dereciklere dönmüş durumda.