Kayyumun çarpıklığı kentleşmeye yansıyor

DBP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ne el konulup eşbaşkanları rehin alınarak yerine atanan devlet memuru kayyum, imarla oynayarak çarpık kentleşmeyi teşvik ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum, Van kentini rant merkezi haline getirdi. Başta yeşil alanlar olmak üzere Van’ın her tarafını imara açarak çarpık kentleşmeye neden oluyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Cahit Bozbay, normal şartlarda seçilmiş belediye yöneticilerinin, yasa ve kanun çerçevesinde hareket ettiğini hatırlatarak, kayyum tarafından yapılan tüm işlemlerin kanunlara ve yasalara aykırı olduğunu söyledi. Yasal mevzuat, hukuk askıya alındığı için belediyedeki tüm işlerin 5 memur tarafından yürütüldüğünü ifade eden Bozbay, işlemlerin hem yasadışı hem de gayri meşru olduğunu vurguladı.

KENTİN GELECEĞİ TEHDİT ALTINDA

İmar alanında mutlaka meclis kararı olması gerektiğini dile getiren Bozbay, “Bu ruhsatlar belediye meclisinden alınan kararla ve belediye meclisi içinde oluşturulan imar komisyonu tarafından ele alınır ve uygulanır. Bu tür kararlar 5 tane memurun inisiyatifine bırakılmış durumda. Bu çarpık yapılaşma, alt yapıya da büyük yük bindiriyor. Kentin doğası ve yeşili bu yolla yok ediliyor. Ayrıca Van Gölü sahilini de imara açmaya çalışıyorlar. Kentin geleceği çok ciddi tehdit altındadır” dedi.

ATANMIŞ 5 MEMURA BIRAKILMIŞ

Van gibi kadim bir kentin geleceğinin, atanmış 5 memura bırakıldığını; halka hesap verme ehliyetleri olmadığı için de her türlü kararı alabildiklerini kaydeden Bozbay, şunları paylaştı: "Belediyemiz tarafından bazı park yapım çalışması devam ederken, şimdi bu parklar imara açılmış ve binalar yapılmış durumda. Şimdi kentin nefes alacağı bir yeşil alanı kalmadı. Van, talan politikasıyla yönetilmektedir.”