KCDK-E’den Strasbourg’da düzenlenecek oturma eylemi için çağrı

KCDK-E Eşbaşkanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve işkence sistemine karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde 10-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek oturma eylemine katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E Eş Başkanları imzasıyla yayınlanan açıklamada 9 Ekim komplosu sonucunda İmralı’da mutlak tecrit ve işkence sistemi kurulduğu ifade edilerek “Rebêr Apo üzerinde uygulanan tecrit hiçbir uluslararası hukukta yeri olmayan düzeyde bir niteliğe sahiptir. Bu nedenle işkence ve tecrit sistemi olmaktadır. Tecrit ve işkencedeki bu ısrar savaş, baskı, katliam ve her türlü ekonomik sorunları da derinleştirmiştir” denildi.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı CPT ve benzeri uluslararası kurumların görevini yapmadığı ve rolünü oynamadığının ifade edildiği açıklamada “Avrupa Konseyi’nin aldığı “Umut Hakkı” kararı uygulamaya geçirilmemiş ve buna uymayan Türkiye’ye karşı yaptırımlar noktasında uluslararası çıkarlara kurban edilmiştir. Rebêr Öcalan’ında hakkı olan “Umut hakkı” Avrupa Konseyi ve uluslararası güçlerin yerine getirmeleri gereken bir sorumluluk olarak çözülmeyi beklemektedir.

Rebêr Öcalan üzerindeki İmralı işkence ve tecrit sistemi kaldırılmadığı sürece binlerce siyasi tutsağın gelecekleri, insan hak ve özgürlükleri çözümsüz bir şekilde ortada kalmaya devam edecektir. İmralı işkence ve tecrit sistemi tüm özgürlüklerin çözümünün anahtarı konumundadır” ifadelerine yer verildi.

KCDK-E, 24’üncü yılına giren uluslararası komplo ve İmralı işkence ve tecrit sistemine karşı mücadelenin sonuç alıncaya kadar devam edilmesi gerektiğini belirterek 10-13 Ekim tarihleri arasında Avrupa Konseyi’nin Strasbourg’daki merkezi önünde bir oturma eylemi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kuruluş her gün 10-14:00 saatleri arasında Avenue De L’Europe, Strasbourg adresinde gerçekleştirilecek olan eyleme katılım ve sahiplenme çağrısında bulundu.