KCDK-E: Kapitalizmin kar hırsı 41 işçiyi katletti

KCDK-E kapitalizmin kar hırsının Bartın'da 41 işçinin ölümüne neden olduğunu ifade ederek katliamdan AKP-MHP iktidarının sorumlu olduğunu ifade etti.

Amasra'da 41 işçinin ölümünün ardından yazılı bir açıklama yayınlayan KCDK-E, AKP-MHP faşist rejimine tepki gösterdi. 

KCDK-E'nin açıklaması şöyle: "14 Ekim gecesi Bartın’ın Amasra ilçesindeki kömür ocağında yaşanan patlamada resmi açıklamalara göre 41 emekçi hayatını kaybetti. 41 emekçi AKP-MHP faşist iktidarının emekçileri hiçe sayan politikaları nedeniyle katledildi.

Tıpkı Soma maden işçilerinin katliamında olduğu gibi bu da tarihe bir cinayet olarak geçecektir. Grizu patlaması riskinin arttığına dikkat çekilmesine rağmen, göz göre göre gelen tehlike hiçbir şekilde umursanmayarak bu katliamın zemini güçlendirilmiştir.

İş gücü azalmasına rağmen, alt yapıdan yoksun, patlama ve yangın tehlikesine karşı hiçbir tedbiri olmayan Amasra Taşkömürü İşletmesi, devletin eliyle emekçileri bile bile ölüme göndermiştir.

Bartın’ın Amasra katliamı bir kez daha göstermiştirki, AKP-MHP faşist iktidarı işçi ve emekçileri bekleyen tehlikeleri önemsememekte ve katliamlara göz yummaktadır.

Katliam sonrası timsah gözyaşları döken AKP-MHP faşist iktidarı maden 41 emekçisinin ölümünden sorumludur!"