KCDK-E: Siyasi tutsaklar güçlü bir duruşla sahiplenilmeli

KCDK-E, herkesi siyasi tutsakların sesine ses olmaya çağırarak, Türk devletinin katliamlarına karşı etkili mücadele için hareket geçilmesini istedi.

KCDK-E Eş başkanları imzasını taşıyan açıklamada soykırımcı Türk devletinin hapishanelerde siyasi tutsakları işkenceyle katlettiği belirtilerek bu saldırıların Kürt düşmanlığı temelinde yürütüldüğü vurgulandı. Türkiye’deki Kürt düşmanı zihniyetin Kürtlerin imhasını hedef aldığını vurgulayan KCDK-E, açıklamasında “hapishanelerde sürdürülen bu katliamlarla tutsak yakını ailelere gözdağı verilmekte ve toplumun bir bütününe bir saldırı gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle siyasi tutsaklar üzerinde sürdürülen bu barbar saldırıları Kürt halkının iradesine yapılmış saldırı ve katliam olarak görmek gerekmektedir” denildi.

AKP-MHP faşist iktidarının toplumu bir bütün olarak teslim alarak susturmak istediğinin vurgulandığı açıklamada “bugün en temel görevimiz bu onur mücadelesi sürdüren siyasi tutsakların güçlü bir duruşla sahiplenilmesidir.

KCDK-E olarak herkesi bu nedenle vicdan ve onurlu bir duruş gereği siyasi tutsakların sesine ses olmaya, soykırımcı Türk devletinin katliamlarına karşı etkili mücadele için hareket etmeye çağırıyoruz.

Tutsakların teslimiyete karşı sürdürdükleri direnişlerine dayanışmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz. İşkence, katliam ve sürdürülen katliamlara karşı herkes bir an evvel harekete geçerek siyasi tutsakları sahiplenmelidir

Tutsaklar ve ailelerinin sürdürdüğü onurlu mücadeleye sahiplenerek yalnız olmadıklarını göstermeliyiz. Bu her şeyden önce insan olmanın, işkence, zulüm ve katliama karşı olmanın gereğidir” denildi.