Kerkük’te Besta’ya uzanan Goran

Goran Mihemed (Serkewt) gerilla olmanın zorunluluğuna inanan bir Güney Kürdistanlı olarak, Kerkük’ten Besta’ya kadar savaştı ve Besta’da şehitler kervanına katıldı.

Güney Kürdistan’daki Türk işgalciliğinin bilincinde olanlardan biri de Goran Mihemed idi. Buna karşı durmanın, özgürlüğe kavuşmanın yolununun gerillanın verdiği savaşta olduğuna emindi ve yola koyuldu.

Goran Mihemed, hem kendi hayatında hem de Güney Kürdistan’da değişimin gerekliliğine inanıyordu. Bunun özgürlük tutkusuyla birleştirerek gerillaya katıldı. Güney Kürdistan halkına hakim olan bu sisteme karşı bir başarı olarak gördü buradaki varlığını ve ‘Serkewt Gabar’ adını aldı.

YAŞAMA SEVİNCİNİ ARTTIRIYORDU

Serkewt, hiçbir zaman bireysel bir yaşamın peşine düşmedi. Dağ yaşamının zorluklarının kendisi için ayrı bir güzelliği vardı. İyi bir yaşamın ancak çok çalışarak ve emek vererek elde edilebileceğini söylüyordu. Su taşımaktan ekmek yapmaya kadar bu hayatın her anı, Serkewt için ayrı bir aşktı. Kürdistan'ın doğasının güzelliği, rengarenk manzarası, kalbinde eşsiz bir güzellik ve sınırsız bir mutluluk yaratıyordu.

KERKÜK’E GİDENLERDENDİ

DAİŞ çetesi, halka saldırarak Kürdistan topraklarını işgal etmeye başlayınca bunu kabullenemedi ve kutsal Kürdistan topraklarını işgalcilerden kurtarmak için Kerkük'e gitti. Kürt düşmanlarına karşı savaştı ve Kürdistan'ın DAİŞ'ten kurtarılmasında büyük rol oynadı.

TEKRAR DAĞLARA VE BOTAN’A

Kerkük'te görevini yerine getirdikten sonra bir kez daha yönünü Kürdistan dağlarına verdi. Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğünün anahtarının Bakur'da olduğunu düşünen Serkewt, bu kez Botan'a doğru yola çıktı. Botan Eyaleti’ne de büyük bir aşkla bağlanan Serkewt, düşmana karşı birçok eylem düzenledi.

BESTA ŞEHİTLERİNE KATILDI

Botan'ın Besta bölgesinde, 2 Ağustos 2018’de Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehadete ulaştı. Serkewt de yüzlerce yoldaşı gibi Kürt halkının zafer atılımının bir parçası oldu ve isminin anlamına kavuştu.