KESK'ten tutsak ailelerinin nöbetine ziyaret

İzmir'de KESK üyeleri, Adalet Nöbeti’ni sürdüren tutsak ailelerini ziyaret etti.

Tutsak yakınlarının İzmir Barosu’nda başlattığı Adalet Nöbeti 20. gününde sürüyor. Aileler, “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Tecrit insanlık suçudur” yazılı dövizleri açtı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu üyeleri, aileleri ziyaret etti.

Fehime Poyraz, oğlu Süleyman Poyraz’ın Şakran Kapalı Cezaevinde 11 yıldır tutsak olduğunu ifade ederek, tüm annelerin nöbet eylemine destek vermesini istedi. Oğlu ile dün telefonda görüştüğünü aktaran Poyraz, “Oğlum sol kulağının duymadığını ve grip olduğunu söyledi. Sağlık sorunlarından dolayı cezaevi idaresine başvurmuşlar. Fakat taleplerine olumlu karşılık verilmemiş. Bir an önce tutukluların tedavi edilmesini istiyoruz”  dedi.

'İNSANLIK DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKALIM'

Hasan Ali Kılıç, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen bir öğretmen olduğunu dile getirdi. Kılıç, "Anneler, hasta olmalarına rağmen cezaevlerinde rehin tutulan çocukları için burada. Anneler, insanlığını kaybetmiş siyasal iktidarın bu duruşundan rahatsız oldukları için Adalet Nöbetindeler. İzmir Barosu'ndan Türkiye'de vicdan sahibi olan, insanlık değerlerine sahip çıkan tüm insanlara 'bu çığlığımızı duyun' diyorlar. Biz de bu kapsamda annelerimizin sesini duyduk" diye konuştu.

Dilek Kanlıbaş Demir ise tüm toplumun cezaevi koşullarında yaşadığını belirterek, şunları söyledi: "Toplumsal olarak gerek kimliğimiz gerek düşünce yapımızdan kaynaklı zalimlerin korkutma, sindirme, gözaltı, sürgün ve aslında soykırım uygulamaları ile karşılaşıyoruz. Cezaevindeki insanlara sahip çıkmalıyız. İnsanlık değerlerini kaybetmiş insanlara tepki göstermeli, tutsakların sesi olmak zorundayız. Adalet Nöbeti'ne sahip çıktığımızı, hasta tutuklular özgür oluncaya kadar mücadeleyi büyüteceğimizi belirtiyoruz" diye kaydetti.