Kimyasal saldırıda şehit düşen Kurtay için taziye

Türk devletinin kasım ayının ilk haftasında düzenlediği bir kimyasal saldırıda şehit düşen gerillalardan İsa Kurtay (Sefkan Adar) için İstanbul Başakşehir'de taziye kuruldu.

Türk devletinin Güney Kürdistan’da gerillanın denetimindeki alanlarda yürüttüğü işgal saldırıları sırasında benzeri görülmemiş bir yoğunluk ve sistematik bir şekilde kimyasal silahlar kullandığı bildiriliyor.

HPG, Türk devletinin 5 Kasım’da düzenlediği kimyasal saldırılardan birinde 11 gerillanın şehit düştüğünü açıklamıştı.

Bu gerillalardan İsa Kurtay (Sefkan Adar) İstanbul Başakşehir'de taziye kuruldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü binasında kurulan taziyeye, Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER), Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (MA TUHAYDER), hasta ve infazı yakılan tutsaklar için Adalet Nöbeti tutan tutsak yakınları ile Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri katıldı.

Sık sık “Bîji Serok Apo” sloganlarının atıldığı taziyede Kurtay’ın konuşmaları ve kimyasal silahlı saldırılarda şehit düşen HPG ve YJA-Star gerillalarının fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi sonrası mevlit okunarak, yemek verildi.