Kızıltepe'de polis saldırısı: Halk sokakta

Kızıltepe'de elektrik sayaçlarının direklerin üstüne çıkarılmasına karşı çıkan halka polis saldırdı. Halk sokağa döküldü.

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Ersoylu Mahallesi'nde elektrik sayaçlarını direklerin üzerine çıkarmak isteyen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri ile mahalle halkı bugün de karşı karşıya geldi. DEDAŞ ekipleri, yüzlerce çevik kuvvet polisi ile mahalleye geldi. Zırhlı araçlarla gelen ekiplere karşı halk Ersoylu Caddesi üzerinde toplandı. Halk, DEDAŞ ekipleri ve polislerin mahalleden çıkmasını istedi.

Polisler, biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle mahalle sakinlerine saldırdı. Kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında olduğu mahalle halkına dönük saldırı tepkiyi arttırdı. Mahalle halkı, bu kez yolu kapattı. Polis saldırısında rağmen halk sokaklardan ayrılmadı. DEDAŞ ekipleri, polis koridoru arasında mahallenin elektrik hatlarını kesti.

4 KİŞİ YARALANDI

Polis saldırısında 4 kişi yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Polisin sıktığı plastik mermiler yaşlı kadınlara da isabet etti. İsmini vermeyen bir mahalle sakini, kadın polisler tarafından copla darp edildiğini belirterek, kollarındaki darp izlerini gösterdi. Bir başka kadın da plastik mermi ve gaz nedeniyle kızaran kollarını göstererek, saldırıya tepki gösterdi.