KKP Şenyaşar ailesini ziyaret etti: ‘Bu tüm halkımızın acısıdır’

Urfa’da katledilen yakınları için yaklaşık bir yıldır Adalet Nöbeti eyleminde bulunan Şenyaşar ailesini ziyaret eden KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, "Bu tüm halkımızın acısıdır” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor. Nöbet eylemi 9 Mart 2021’de başladı.

Adalet Nöbeti eyleminin 343’üncü gününde Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin ve HDP İl yöneticileri aileyi ziyaret etti.

Ziyaret ardından adliye önünde konuşan Çiftyürek, "Bir anne, bir aile aylardır adalet nöbeti tutuyor. Biz onları selamlıyoruz. Onların direnişi halkımızın direnişidir" dedi.

Çiftyürek, Şenyaşar ailesinin maruz kaldığı katliamı kınayarak, "Ailenin 20 gün sonra bir yılını dolduracak nöbetlerine destek veriyoruz. Bu katliam karşısında gözünü kapatıp, kulağını tıkayanları da kınıyoruz. Emine annenin bir yıllık çığlığı kar, kış dinlemeden sürdü. Emine annenin sesi tüm dünyaya ulaştı. Ama Urfa Adliyesi'ne ulaşmadı. Adliyedeki yetkililere sesleniyoruz; Şenyaşar ailesinin sesine ses verin" şeklinde konuştu.

"Bu tüm halkımızın acısıdır” diyen Çiftyürek, şöyle devam etti: “Bütün herkese sesleniyoruz; Emine anneye ses verin. Hakim ve valiliğe diyoruz, bu dosyaları bir an önce açın. Hükümete sesleniyoruz; İstanbul'dan Van'a, Diyarbakır'dan Urfa'ya adalet isteyen ailelere ses verin. Diyordunuz ya 'Annelerin gözyaşları arasında fark görmüyoruz' annelerin gözyaşları arasında fark görüyorsunuz. Bu söyleminiz doğru değildir.”

 

Ferit Şenyaşar ise bugüne kadar maruz kaldıkları adaletsizlikler ve baskıları heyete aktardı. Heyet, bir müddet aile ile birlikte nöbet tuttuktan sonra adliye önünden ayrıldı.