Kobanê Davası: Soykırıma karşı çıkmak suç değil

Kobanê Davası'nın duruşmasında konuşan Alp Altınörs, "Soykırıma karşı çıkmak suç değil" dedi, "Savcının iddiaları çökmüştür" vurgusunda bulundu.

18’i tutsak 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê Davası’nın 35’inci duruşmasının üçüncü oturumu, Sincan Cezaevi Kampüsündeki salonda görüldü.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan duruşmaya, siyasetçiler Sebahat Tuncel, Alp Altınörs ve tutsak bazı kadın siyasetçiler katıldı. Siyasetçi Gülten Kışanak ve Figen Yüksekdağ ile bazı siyasetçiler, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuldukları cezaevlerinden duruşmaya bağlandı. 

Duruşmayı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Milletvekili Öznur Bartın ve Ömer Faruk Hülakü ile çok sayıda kişi izledi. 

Alp Altınörs, Kobanê'ye sahip çıkmanın yargılama konusu yapılmaya çalışıldığını dile getirdi.  
“Savcının iddiaları çökmüştür” diyen Altınörs, "Soykırıma karşı çıkmak da suç değildir" diye belirtti. 

Dosyada yer alan “gizli tanık”lara değinen Altınörs, bu tanıkların ifadelerine ve “gizli tanık müessesesi"ne tepki gösterdi. 

Altınörs, “Merdan Rüştü Ovalıoğlu adlı sahtekar verdiği o kadar beyanlara rağmen tutarlı bir şey söylememiştir. Açık olarak görülüyor ki devlet tarafından kendisine verilen gizli tanık sıfatı ile yalan söylemiş, daha sonra açık tanık olmuştur. Gizli tanık olarak verdiği beyanlarda hafıza kartından söz etmiştir. Ancak daha sonra verdiği hiçbir ifadesinde bu hafıza kartının HDP’ye gönderildiğine dair bir şey söylememiştir” diye kaydetti. 

Alınörs, “Tanık Mahir; olasılık üzerinden beyanlarda bulunmuştur. Kesin bilgisinin olmadığını defalarca ortaya koymuştur. En basitinden toplantıya katıldığı söylediği sözcünün kim olduğunu bilmediğini daha sonra söylemiştir. Ayrıca verdiği isimlerin HTS kayıtları o gün Ankara’da yer almamıştır. İddiasına ilişkin somut bilgi sunamamıştır" dedi. Siyasetçiler aleyhinde beyanlarda bulunan açık tanık Kerem Gökalp’ın da beyanlarına değinen Altınörs, Gökalp’ın MYK toplantısı hakkında bilgisinin olmadığına dair beyanlarda bulunduğunu söyledi. 

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın saat 10.00’a ara verdi.