Kobanê operasyonu protestosuna polis saldırdı

Kobanê Kumpas Davası kapsamında sabah yapılan gözaltıları Kadıköy’de protesto etmek isteyen HDP’lilere polis saldırdı. 4 kişinin gözaltına alındığı eylemde, HDP Milletvekili Musa Piroğlu darp edilerek tekerlekli sandalyesinden düşürüldü.

HDP İstanbul İl Örgütü çağrısıyla Kobanê kumpas davası kapsamında sabah yapılan gözaltıları Kadıköy’de protesto eden kitleye polis saldırdı.

Eylemin yapılacağı HDP Kadıköy ilçe binasını önünü bariyerlerle ablukaya alan polis, eylem yasağı gerekçesi olarak kaymakam kararını gösterdi.

PİROĞLU DARP EDİLEREK TEKERLEKLİ SANDALYESİNDEN DÜŞÜRÜLDÜ

HDP milletvekilleri Musa Piroğlu, Zeynel Özen, Ali Kenanoğlu ve  HDP İstanbul İl Örgütü eşbaşkanları İlknur Birol ile  Ferhat Encü’nün hazır bulunduğu eylemde, kitle polis ablukası altına alındı.

DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Genel Sekreteri Nihat Demir’in aralarında bulunduğu toplam 4 kişinin gözaltına alındığı eylemde, polise tepki gösteren HDP Milletvekili Musa Piroğlu, darp edilerek tekerlekli sandalyesinden düşürüldü.

Saldırıya ilişkin açıklama yapmak isteyen HDP Milletvekili Ali Kenan’ı da darp ederek ablukaya alan polisler, çekim yapan basın mensupları zorla alandan uzaklaştırdı.

Polis ablukası altına alınan HDP İlçe Örgütü önünde uzun süre arbede devam ederken kitle basın açıklamasını okuma konusunda ısrar etti. HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, yaşanan kumpas operasyonunu protesto etmek için bir araya geldiklerini söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndan hakkımızı alıyoruz. Bugün kaymakamlık bir yasaklama emri olduğunu iddia ediyor, biraz önce sergilenen büyük tahrik ve çatışma ortamının ana kaynağı güvenlik güçlerinin tutumudur. Bunu protesto ediyoruz” diye konuştu.

‘YARIN HAKLILARIN YARINI OLACAK’

“Bu ülke bugün değil, dün de temel hak ve özgürlükleri gasp eden uygulamaları gördü” diyen Birol, “Dün nasıl bu ülkenin demokratları, ilericileri bu meseleleri bertaraf ettiyse herkes emin olsun ki bu düzen böyle gitmeyecek. Bugünü kendi günü sayanlarda bilsinler ki, bunun yarını var. Yarın da haklı olanın yarını olacak” dedi.

'KUMPAS OPERASYONU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

HDP’nin bir kumpas operasyonu ile karşı karşıya bırakılmak istendiğini söyleyen Birol, Kobanê kumpas davasında mahkeme heyetinin başındaki şahsın bir çete ile iltisaklı olduğu ayan beyan ortaya çıkmışken Kobane kumpas davasının bütün duruşmalarında iddiaların tamamı boşa düşmüşken yeni bir oyunu sahnelemek için rol alanlarda bilsinler ki bu kumpaslarını da tarihin çöp sepetlerine gidecek. Çünkü arkasında durduğumuz şey halk iradesidir. Hiç kimse unutmasın 84 milyonun yarısından fazlayız. Bugün kendini üstün sanan, kendini en haklı gören, devletin sahibi sananlar da bilsinler devlet halk varsa vardır” ifadelerini kullandı.

‘HDP HALKIN İRADESİDİR’

“HDP halkın iradesidir” diyen Birol, “Ne kapatma ne Kobanê kumpas, ne de gece yarısı operasyonları bizi haklılıktan, haklı olmaktan bir adım geri adım attırmayacaktır. Kumpaslar çökecek,HDP kendi bildiği yolda alnı ak, başı dik yürümeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Açıklama sloganlarla son bulurken, açıklamadan sonra aralarında HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Koray Türkay ve ismi öğrenilemeyen 4 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.