Kürtler ve dostları, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyecek

Halklar, Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998 tarihinde Suriye’den çıkarılmasının 24’üncü yıl dönümünün protesto edildiği eylem ve etkinliklerin finalinde yarın  “Özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla yürüyüşler düzenlenecek. Bu kapsamda Amed, Van, İstanbul, Ankara, Mardin, Şırnak, Ağrı ve İzmir başta olmak üzere birçok kentte yürüyüşler düzenlenecek.

EYLEM PROGRAMI

9 Ekim eylem ve etkinliklerinin programı şöyle:

"AMED: Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jînen Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), 78’liler Girişimi ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) öncülüğünde Bağlar ilçesinin Emek Caddesi’nde bir araya gelinip saat 15.00’da yürüyüşe geçilecek.

VAN: Sanat Sokağı’nda bir araya gelecek olan halk, DBP Van İl Örgütü binasına doğru yürüyüşe geçecek. Saat 13.00’da başlayacak olan yürüyüşe, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, HDP Van milletvekilleri Sezai Temelli, Muazzez Orhan ve Murat Sarısaç katılacak.

 
HAKKARİ: Yüksekova ilçesinin Özgürlük Meydanı’nda toplanacak halk, buradan HDP il binasına doğru yürüyüşe geçecek. Saat 14.00’da başlayacak olan yürüyüşe, HDP milletvekilleri Habip Eksik, Şevin Coşkun ve Sait Dede katılacak.
İstanbul: HDK, HDP, DBP, TJA, ÖHD, MATUHAYDER, MKM, ANYAKAY-DER, DAD ve Kürt Araştırmaları Derneği’nin öncülüğünde Kadıköy’de bir araya gelinip, saat 15.00’da kitlesel yürüyüşle 9 Ekim protesto edilecek.

İZMİR: Basmane’de saat 15.00’da bir araya gelecek kitle, buradan Sümerbank’a yürüyüş gerçekleştirecek.

 ANKARA: HDP MYK üyesi Doğan Erbaş ve milletvekili Ali Kenanoğlu’nun katılımıyla saat 14.00’da HDP il binasında panel düzenlenecek.

MARDİN: Kızıltepe ilçesinde saat 13.00'da Mehmet Sincar Parkı’nda bir araya gelecek kitle, yürüyüş gerçekleştirecek.

ŞIRNAK: Cizre ilçesinde saat 14.00'da yürüyüş düzenlenecek.

AĞRI: Doğubayazıt ilçesinde İsmail Beşikçi Caddesi’nden HDP ilçe binasına doğru yürüyüşe geçilecek. Yürüyüşe, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Ağırı milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Abdullah Koç katılacak.

 
ESKİŞEHİR: HDP Eskişehir il binasında, 9 Ekim’e dair panel düzenlenecek.
Urfa: TJA, DBP ve HDP öncülüğünde Topçu Meydanı’ndan saat 14.00’da Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’ne yürüyüş yapılacak."