Marsilya’da 5 bini aşkın kişi kimyasal saldırıları kınadı

Fransa’nın Marsilya şehrinde bir araya gelen 5 bini aşkın kişi, Türk ordusunun işgal saldırılarını kınadı.

HPG’nin 17 gerillanın kimyasal silahlar ile katledildiğini duyurmasının ardından üç günden bu yana sürekli eylemlere sahne olan Marsilya’da bugün binlerce kişi sokaklara döküldü. Kürt yurtseverlerinin okul ve işyerlerini boykot ederek katıldıkları eylemde katledilen gerillalarının fotoğraflarının yer aldığı dev pankart, PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamaları taşındı.

Kimyasal saldırıya dikkat çekmek için beyaz elbiseler giyen eylemciler “TC bizi kimyasallarla öldürüyor, sessiz mi kalacaksınız” yazılı bir tabut taşıdı.

Şehir merkezinde beş dakika boyunca oturma eylemi yapıp yolu trafiğe kapatan kitle daha sonra hazırlanan tabutu Valilik binasının önüne bıraktı.

Mitingde bir konuşma yapan TJK-E sözcüsü Zozan Serhat, halkı gerillanın nefesi olmaya çağırdı. Avrupa ülkelerine Kürtlere yönelik düşman siyasetinden vazgeçmeye çağıran Serhat, “kimyasal silahlarınızı Kürdistan dan çekin! Kürt gençlerinin katliamlarında ellerinizden çekin. Kürt anaları kadınları gençleri ve yurtsever halkın gözü kulağı yüreği ve kalbi gerilla ile atmalı!” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.