MKP işgal saldırılarına karşı direniş saflarında birleşmeye çağırdı

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komitesi, Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarına tepki göstererek, direniş saflarında birleşmeye çağırdı.

MKP/MK yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin işgalci ve ilhakçı politikalarına karşı Kürt halkının ve direniş hareketlerinin savaşmaya ve mücadele etmeye devam ettiğini belirtti.

MKP Merkez Komitesi, Güney Kürdistan’da son dönemde artan Türk askeri faaliyetlerine dikkat çekerek,  “T.C devleti ve faşist iktidarı, hali-hazırda sürdürdüğü işgal saldırılarını Irak/Bağdat Hükümeti ve KDP-Barzani ortaklığını daha aktif kılarak yeni bir safhaya taşımaya çalışmakta, Güney Kürdistan’a ve Medya Savunma Alanlarına (ve Rojava’ya) yeni saldırılar gerçekleştirmekte/planlamaktadır’’ dedi. 

Açıklamada, "Faşist Türk devleti bir kez daha işbirlikçileriyle birlikte hezimete uğramaktan kurtulamayacaktır. HPG -YJA STAR gerillalarının kahramanca direnişi ve yeni tarzda geliştirdiği yaratıcı eylemleri bu gerçeğe şimdiden işaret etmektedir" vurgusu yapıldı.

MKP Merkez Komitesi, KDP’nin Türkiye ile işbirliği yaparak, Güney Kurdistan’da Türk askeri faaliyetlerine destek verdiğini belirtti. Açıklamada, "AKP- MHP faşist iktidarını, ne aldığı bu destek ne de Irak merkezi hükümetinin verdiği destek kurtaramayacak, gerici hedeflerine ulaşmasını sağlamayacaktır’’ diye belirtti. 

Açıklamada, ‘’Şimdi yapılması gerekli olan gerillanın sergilediği bu tarihi direnişin her alanda sahiplenilerek büyütülmesi, her bir mücadele alanının faşizme ve işgale karşı savaş mevzilerine dönüştürülmesidir (...) AKP- MHP faşist iktidarının Kurdistan coğrafyasındaki işgal saldırılarına karşı koyalım, gerilla karşısında aldığı yenilgiyi büyütelim, Kürt ulusunun ve gerillasının geliştirdiği tarihi direnişi sahiplenelim.” çağrıları yer aldı.