MLKP: Gürbüz ve Namoğlu yoldaşlar ölümsüzdür!

MLKP, katledilen yoldaşları Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu'nu andı.

MLKP Merkez Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Faşist inkarcı sömürgecilik ABD emperyalizminin desteğiyle MLKP Merkez Komitesi ve Kurdistan Komitesi üyesi Zeki Gürbüz ve parti üyemiz, genç komutan Özgür Namoğlu yoldaşları katletti. Faşist sömürgeci düşmana, Tayyip Erdoğan ve kana batmış ırkçı faşist çetesine sözümüz şudur: partimizi, devrimcileri, halklarımızı durduramayacaksınız. Kavga bayrakları inmeyecek, özgürlük namluları susmayacak. Baran Serhat fideliği tekrar tekrar yeşermeye devam edecek. Hitler’in, Mussolini’nin akıbetinden kurtulamayacaksınız" denildi.

Açıklamada, şehitler için verilen bazı bilgiler şöyle:

"Rojava’da ve yerkürenin değişik köşelerinde Ahmet Soreş adıyla tanınan Zeki Gürbüz, parti adıyla Tolhildan Agirî yoldaş 20 Ocak 1966’da Dersim’in Pertek ilçesinde doğdu.
(...)
Zeki Gürbüz yoldaş, çocuk yaşlarda devrimci fikirlerle buluştu.
1997'den 2002 baharındaki 3. Kongre’ye değin aynı zamanda MLKP Merkez Komitesi üyesi olarak devrimci savaşımın bütününe emek verdi.
2010'da Medya Savunma Alanlarında Hüseyin Demircioğlu Akademisinin kurucuları arasında yer aldı. 2011 sonlarında sınırları kırık bir kolla geçerek İstanbul'da faaliyet yürüttü. Zorunlu bazı çalışmalardan ve Yunanistan'daki kısa hapislikten sonra Eylül 2013'te Rojava'ya geçti. Bir komünist ve sosyalist yurtsever önder, bir kızıl komutan olarak Rojava devriminin zaferi ve savunulması için yıllarca cüretle ve coşkuyla savaştı.
57 yıllık ömrünün 34 yılını örgütlü devrimci olarak onurlandıran, 34 yıla iki asırlık bir hayat sığdıran Tolhildan Agirî yoldaş, öğrenci gençlik işçi sınıfı ve kent yoksulları arasındaki faaliyetlerden milis örgütlenmesine, özel, kurucu merkezi görevlerden, Türkiye kırlarındaki askeri eğitim çalışmalarına, dağlardaki savaş hazırlıklarından Rojava devrimine değin çok değişik alanlarda emek verdikten ve kavga yürüttükten sonra MLKP Merkez Komitesi ve MLKP Kurdistan Komitesi üyesi olarak ölümsüzleşti.
Özgür Namoğlu, Rojava devriminin savunmasında ve parti akademisindeki ismiyle Fırat Neval, parti adıyla Ozan Kutlar yoldaş 15 Haziran 1994’te devrimci bir anne ve babanın oğlu olarak İzmir’de doğdu.
Tam bir kararlılıkla yeni bir yaşam için Medya Savunma Alanlarına yöneldi. 2016 kışında Hüseyin Demircioğlu Akademisinde ideolojik, siyasi, örgütsel ve askeri eğitim aldı. Aynı yıl devrimi savunmak için Rojava’ya geçti. Özgürleşmiş, özgüvenli, cüretli, potansiyelinin farkına varan bir gerilla, bir komutanlık adayıydı artık.
Şengal’i, Medya Savunma Alanlarını nefesledi. Şengül Boran Akademisi Komutanlığı üyesi olarak partili bilinçle donanmış savaşçılar, komutanlar, uzman sabotajcılar yetiştirmede başarılı emekler sundu.