MLKP: Topraklarımız özgürleşene kadar mücadeleyi büyüteceğiz

MLKP, Serê Kaniyê ve Girê Spî’nin işgalinin yıl dönümünde açıklama yaparak, halkların isyanının büyüdüğünü belirtti ve "İşgalcileri, sömürgecileri topraklarımızdan söküp atacağız" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Serê Kaniyê ve Girê Spî’nin işgal edilişinin 3. yılını geride bırakıyoruz. 9 Ekim 2019’da faşist sömürgeci Türk devleti ve çeteleri, uluslararası emperyalist güçlerin desteğiyle topraklarımızın ve ülkemizin bir bölümünü işgal ettiler. Ve bu işgal, bugün de devam etmektedir" denildi.
Açıklamada şunlar da belirtildi:

"MLKP savaşçısı Demhat Günebakan ve Şehit Elîşêr Tugayı’ndan beş savaşçı yoldaşımız düşmanın ilk saldırısında şehit düştüler. Serê Kaniyê ve Girê Spî işgaline karşı Rojava halkı, halk ordusu QSD, Komünistler ve Enternasyonalistler günlerce savaştılar. Canfeda bir direniş ortaya koydular. Şehit düşen Serê Kaniyê ve Girê Spî halkını, MLKP, YPG, YPJ, Şehit Elîşêr Tugayı ve QSD savaşçılarını bir kez daha anıyoruz. Onların ideallerini ve mücadelelerini zaferle taçlandırana, işgal altındaki toprakları özgürleştirene kadar savaşımız sürecektir.
İşgal için 9 Ekim tarihinin tercih edilmiş olması bilinçlidir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 1998’de başını ABD’nin çektiği emperyalist güçler tarafından esir alınarak sömürgeci faşist Türk devletine teslim edildiği sürecin başlangıcıdır. Uluslararası güçler sömürgeci Türk devletiyle işbirliği içinde aynı tarihte bu kez Rojava Kuzey Doğu Suriye devrimini yenilgiye uğratmak ve teslim almak için saldırdılar.
İşgalci Türk ordusuna ve işbirlikçi KDP’ye karşı gerilla büyük bir direniş savaşı veriyor. İşgale ve işbirlikçiliğe karşı özgürlüğün ve onurun savaşanı yükseltiyor dağlarda ve kentlerde. Sara ve Rûken yoldaşlar Mersin’deki fedai eylemleriyle ezilenlerin her tür şiddetinin meşruluğunun nişanesi oldular.
Rojhilat Kürdistanı’nda ve İran’da kadınların öncülüğünde başlayan isyan büyüyerek bölgeye ve dünyaya yayılıyor.

Efrîn, Serê Kaniyê’den ve Girê Spî’ den işgalcileri mutlaka çıkaracağız!"