PAJK: Komployu yeneceğiz

PAJK Koordinasyonu yayınladığı yazılı bir açıklama ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komployu kınadı ve komplocu güçlerin yenileceğini ifade etti.

PAJK açıklamasında 2022 yılında temel amaçlarının, Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü olduğu belirtilerek “Apocu çizgisinde özgür bir yaşam için mücadelesi veren parti, kadınlar ve halk olarak sorumluluklarımızı yerine getirir, Önderliğimizin düşünce ve felsefesini her zaman yaşar ve şehitler çizgisini esas alırsak, azim ve kararlılıkla zafere ulaşır, faşist rejimi devirip, işbirlikçi güçleri ve hainleri yenilgiye mahkum ederiz” denildi.

PAJK’ın açıklaması şöyle:

Uluslararası güçlerin Önderliğimize yönelik komplosunun 23.yıl dönümünü büyük bir öfkeyle kınıyoruz. Komplo planında yer alan bu güçlerden tarihi bir hesap sorma ile komplonun 24. yılına giriyoruz. Önder APO ile tarihi bir dostluk geliştiren, komplo gerçeğini kısa sürede fark eden ve komploya karşı hareket eden M. Halit Oral ve Aynur Artan şahsında 'Güneşimizi Karartamazsınız' sloganıyla hareket eden tüm şehitleri saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Bir kez daha büyük komutan ve kahraman Şoreş Beytüşebab şahsında Gare, Zap, Metina ve Avaşîn'de "Özgürlük Zamanı" atılımında fedai ruhla direnen ve şehadete ulaşan tüm kahramanları özlem ve sevgiyle anıyoruz.  Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi olarak direniş çizgisinde mücadeleyi yükseltme ve özgür yaşam ölçülerini güçlendirme kararlılığımızı ifade ediyoruz. Komploculara karşı tarihi direnişe öncülük etmiş, mücadelenin bilgisini, imkânını ve gücünü bizlere veren Önder Apo'yu selamlıyoruz.

KOMPLOCULAR BAŞARISIZ OLDU

Önder Apo, tarihi kişiliğiyle, yarım asırdır devam eden ve büyüyen büyük mücadele ve direnişiyle, özgür insan hakikatini ve Kürdistan'ın varoluş tarihini yeniden canlandırmıştır. Üçüncü doğum için tarihi bir mücadele geliştirdi, mücadelenin ölçüsü de özgür bir yaşam, direniş çizgisi ve fedakarlık ruhuydu. Yine  kadın özgürlüğünün ve tanrısallık gerçekliğinin gelişmesinin garantisiydi. Batı'nın kapitalist, hegemonik güçleri ve bölgedeki gerici devletler, Önderliğimizin bu temelde, kendi sistemlerine yönelik tarihi yürüyüşünü bir yokluk süreci olarak görmüşler ve bu büyük hakikate komplo ile karşılık vermişlerdir. Erkek devlet zihniyetinin yöntemi ve zihniyetiyle Önder Apo esir alındı. Önderliğimizin esir alınmasıyla, bir halkın davasının ve kadın özgürlük mücadelesinin yok edilmesi hedeflenmiş ancak başarılı olunamamıştır.

TECRİDE KARŞI ÖFKEMİZİ ARTTIRMALIYIZ

Önder Apo 23 yıldır İmralı işkencehanesinde ağır tecrit ve işkencelere maruz kalıyor. Bu şartlar altında dönemin en büyük savaşını komploculara karşı veriyor. İmralı sistemi kesin bir yalnızlaştırma sistemidir. Rêber APO’ya  karşı geliştirilen komplo ve entrikalar, direnişçi kadın ve özgür insan kimliğine karşı yaşanan korkunun itirafıdır. Tarihi ve siyasi öngörüleri ile İmralı sistemini ele alan Önderliğimiz şu tespitlerde bulundu: “İmralı sistemi kapitalist sistem/dünya tarafından özellikle bana karşı hazırlandı. Bu sistemde hukuk ve kanunlara yer yoktur. İradeyi zayıflatma, zamanla yıkma  ve teslim alma için hazırlanmıştır. Bu sürecin başlangıcından beri inisiyatif  ABD'nin elindedir; İngiltere ve İsrail önemli bir rol oynadı" dedi. Bilinmelidir ki Önderliğimiz üzerinde çok fazla baskı vardır. 23. yılda Önder Apo üzerindeki tecrit ve baskı daha da ağırlaştı. Önder Apo'nun ağır tecride ve baskıya, kendisine verilen cezaya direnerek karşılık verdiği anlaşılıyor. Biz kadınlar, parti militanları ve halk olarak Önderliğimize uygulanan ağır tecride karşı öfkemizi ve mücadelemizi arttırmalıyız. Önder Apo'nun İmralı'da yürüttüğü savaşı anlamak ve hissetmek özgür bir yaşamın temel koşuludur. Önder Apo, komploculara eşi görülmemiş bir tarihsel mücadele ve direnişle karşılık vermiş ve emsalsiz bir fedakarlıkla boşa çıkarmış, İmralı sistemini üçüncü doğumun temeline dönüştürmüş, Demokratik Moderniteye dayalı bir Demokratik Ulus sistemi kurmuştur.

Kürtlerin özgür iradesini kırmak için uluslararası komplocu güçler, Apocu hareketin mücadelesine yön veren kadınları ve gençleri teslim etmesi, mücadelenin değerlerinden uzaklaşmasını, inançsızlaşması için topyekûn bir savaş, çok yönlü kirli siyaseti devreye soktu. Komployu yenilemek için yeni kirli planlar devreye girdi ve kanlı bir savaşa yol açtı. Özgür Kürdün ve direnişçi kadının hadef alınması ve katliamlara karşı sessizlik, uluslararası komplonun devamıdır. Önder Apo'nun direniş ve mücadele çizgisindeki ısrarı, yurtsever halkımızın duruşu, kadının mücadeleciliği ve özgürlük hareketine karşılık faşist Erdoğan-Bahçeli önderliğindeki soykırımcı Türk devleti ve PDK yeni bir strateji ile Kürdistan'da kirli bir savaş yürütüyor. uluslararası siyasi güçlerin desteğiyle AKP-MHP'nin faşist yönetimi ve her türlü kimyasal silahı sadece Kuzey'e değil, Rojava'ya, Sincar'a, Mexmur'a ve Medya Savunma Alanlarına karşı 2021'de topyekün bir savaşı geliştirerek yürüttü. Çete ve mafya rejimine dönüşen AKP-MHP'nin cani rejimi, özgürlük hareketinin mücadelesine, kadınların ve yurtsever halkımızın direnişine karşı başarısız olmuş ve devrilmesine yol açmıştır. Komplonun 23. yılında bitirilmesi hedeflenen soykırımcı savaş anlayışı, büyük fedakarlıklar, ağır bedeller, tarihi mücadele ve direnişlerle bir kez daha boşa çıkarıldı.

TEMEL AMAÇ ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ

2022 yılında Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi olarak mücadelemizin temel amacı Önder Apo'nun özgürlüğü olacaktır. Önder Apo'nun Özgürlüğü ile kadın devrimi ve kadının kurtuluşu fikri hayata geçirme, değerlerini savunup yaygınlaştırma öncelikli hedefimiz olacaktır. Apocu çizgisinde özgür bir yaşam için mücadelesi veren parti, kadınlar ve halk olarak sorumluluklarımızı yerine getirir, Önderliğimizin düşünce ve felsefesini her zaman yaşar ve şehitler çizgisini esas alırsak, azim ve kararlılıkla zafere ulaşır, faşist rejimi devirip, işbirlikçi güçleri ve hainleri yenilgiye mahkum ederiz.

Bu esas üzerinden başta kadınların, yurtsever halkın, direnişçilerin ve özgürlük hareketinin eşit ve özgür bir yaşam mücadelesini haklı çıkaran tüm dostların buna inanması ve nihayetinde Önder Apo'nun fiziki özgürlüğüne inanması bu inancın temelinde mücadele eden komplonun 24. yılını, erkek devletin ve onun kapitalist sisteminin cani zihniyetine karşı kadınların ve halkların büyük bir ayaklanma yılına dönüştürüyor. “Özgürlük zamanıdır” ve “Kadınları ve özgür toplumu koruma zamanıdır” atılımları, mücadelenin seviyesini yükselterek ve komploya karşı direniş geliştirerek amacına ulaşabilir. Bu iddia ve kararlılıkla, 2022 yılını Önder Apo'nun fiziki kurtuluş yılı ve komplo yenileme planlarını geçersiz kılacağımızı söylüyoruz.