Parlak: Yanıtımız mücadeleyi büyütmektir

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, tüm engellemelere rağmen uluslararası komploya karşı alanlara çıkıldığını, saldırılara cevaplarının da mücadeleyi ve ittifakı büyütmek olduğunu söyledi.

Devlet güçlerinin, düşman hukukunun ötesinde bir nefretle saldırmasının temel nedeninin HDP’nin toplumsal mücadele kapasitesi olduğunu belirten HDP Ankara İl Eşbaşkanı Parlak, “Bu öncülük durumu onları rahatsız ediyor” dedi.

ANF’ye konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, tecrit ve savaş politikalarının halkta tahribat yarattığını belirterek, “Tecritle başlayan süreç, bir yönetim biçimi haline getirildi. Bizler ülkemizde giderek artan sorunların çözülmesi için mücadele ediyoruz. Bu sorunların en önemli nedenlerinden birinin Kürt sorunu olduğunu her zaman söylüyoruz. Savaşa bütçe ayrıldıkça toplumsal tahribatlar da artıyor. Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride son verilirse daha önce de kendisinin belirttiği gibi bu sorunu bir hafta içerisinde çözebilir. Bu ülkedeki güvenlikçi politikalar da son bulur” dedi.

HDP’NİN ÖNCÜ ROLÜ RAHATSIZ EDİYOR

Parlak, tüm engellemelere rağmen uluslararası komplonun protesto edilmesi ve devlet güçlerinin pervasız saldırılarıyla ilgili şunları ifade etti: “AKP-MHP, toplumun bütün değerlerine saldırarak ayakta kalmaya çalışıyor. Ele geçirdiği kolluk ve yargıyı da kendi iktidarlarını sürdürmek için kullanmaya devam ediyor. Şunu çok iyi biliyorlar ki; eşitlik, adalet, barış ve demokrasi isteyen milyonlarca yurttaş var. Demokratik taleplere karşı kolluğun düşman hukukunun ötesinde bir nefretle saldırmasının temel nedeni, her yerde mücadele eden HDP’lilerin, aslında toplumun politikleşmesine sunduğu katkıdır. Bu öncülük durumu onları rahatsız ediyor. Habip Eksik vekilimiz aynı zamanda bir doktordur. Sağlıkçı kimliğinden dolayı ayrıca bir kin güdüyorlar. Vekilimize yapılan saldırıyı kabul etmiyoruz. Bunun cevabını barış özgürlük ve adalet mücadelemizi büyüterek vereceğiz.”

BUGÜN HERKESE UMUT OLDU

Tüm baskı ve şiddete rağmen halkın sokaklarda olduğuna dikkat çeken Parlak, şunları ekledi: “Bugünkü çıkış herkese umut olmuştur ve özgürlük yürüyüşündeki en büyük adımlardan da birini oluşturmuştur. Önümüzdeki ilk fırsatta bu suça bulaşmış iktidarı hep birlikte gönderip yerine hayalini kurduğumuz bir geleceği inşa edeceğiz. HDP olmadan, HDP’lileri ötekileştirerek bu sürecin içinden çıkılmayacağını herkes iyi bilmelidir. Bunun için emekten, barıştan, adaletten, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan herkesle bir araya gelip, Emek ve Özgürlük İttifakı’nı büyüteceğiz.”