Patrona karşı Fenerbahçe’yi savundu, işten atıldı

Bir Trabzon-Fenerbahçe maçıyla ilgili paylaşımı yüzünden hiçbir çalışanını işten çıkartmadığını öne süren Yemeksepeti Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın’ı yalanlayan motokurye Mikail Kolaç, “İşimden kovmakla kalmadı, tazminat hakkıma da el koydu” dedi.

Yemeksepeti Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Aydın’ın, 2020 yılındaki bir Trabzon-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe’yi savunan paylaşımı yüzünden bir çalışanını işten çıkartmadığı yönündeki sosyal medya mesajı bizzat eski Yemeksepeti işçisi Mikail Kolaç tarafından yalanlandı.

ANF’ye konuşan Kolaç, 8 ay boyunca motokurye olarak çalıştığı Yemeksepeti şirketindeki işinden, patron Nevzat Aydın’ın Trabzon-Fenerbahçe maçına ilişkin paylaşımının altına cevap yazdığı için çıkartıldığını söyledi.

‘İŞİMDEN KOVMAKLA KALMADI, TAZMİNATIMA DA EL KOYDU’

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Kolaç’ın yüzünde olanları hatırladıkça hala şaşkınlıkla karışık bir tebessüm beliriyor.

Olayın 2020 yılında Trabzon-Fenerbahçe maçına ilişkin Nevzat Aydın’ın tweeti üzerinden başladığını belirten Kolaç, yaşananları şöyle anlattı: “Arkadaşım, ‘Bak senin patronun Fenerbahçe’ye sallıyor’ diye mesaj attı. Ben de koyu Fenerbahçeli olduğum için Trabzonspor’u kast ederek bu mesajın altına, şampiyon olamayacaklarına dair şakayla karışık bir mesaj yazdım. Bunların tweeter hesaplarını takip eden elemanlar var herhalde, çünkü bu mesajı yazdığım gecenin sabahı saat 07.00’da peş peşe telefonlar gelmeye başladı. Önce İstanbul bölge şefi, hemen ardından Avrupa yakası şefi, sonra da Bahçelievler ve Bağcılar bölgesine bakan kendi şefim aradı. Derhal mesajımı silmemi ve o gün işe gelmememi istediler. Ertesi gün şefim tekrar aradı ve şubeye gelmemi söyleyerek, ‘Elbiselerini getir, çıkışını vereceğiz büyük ihtimal’ dedi. Şubeye geldiğimde üzerinde tweeter mesajımın olduğu bir kağıt önüme koyuldu ve savunma istendi. Verdiğim savunmada, hiç kimseye düşmanlığım olmadığını, Nevzat Aydın nasıl Trabzonspor fanatiği ise, benim de Fenerbahçe fanatiği olduğumu yazdım. Önüme başka bir kağıt uzatarak imzalamamı istediler, ben de okumadan imzaladım. Daha sonra imzaladığım o kağıtta ‘Hiçbir hak talep edemez’ yazdığını öğrendim. Maaşım yattığında bunun farkına vardım. Tazminatımı sorduğumda ise imzaladığım kağıdı referans gösterdiler. Ben de bir şeyle uğraşmadım çünkü zaten arkamda duracak kimse yoktu. Yani işimden kovmakla kalmadı, tazminat ve kıdem haklarıma da el koydu.”

‘YEMEKSEPETİ’NDEKİ ARKADAŞLARIMI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM’

Kolaç, böyle bir tweet mesajı yüzünden işten atıldığına hala inanamadığını ifade etti. İstanbul’daki tüm depoların bu durumu bildiğini belirten Kolaç, sonuçta bu işten çıkartma olayının Nevzat Aydın’dan habersiz yapılamayacağına işaret ederek, “Onun altında çalışan biri bunu kafasına göre yapamaz” dedi. Bugün başka bir firmada yine motokurye olarak çalışan Kolaç, hakları için direnen Yemeksepeti’nde çalışan arkadaşlarını sonuna kadar desteklediğini vurguladı.

Salgının ilk döneminde Yemeksepeti’nde çalışmaya başladığını, o dönem eleman toplamak ve şirketi büyütmek için iyi maaş verildiğini ama sonra bunun değiştiğini belirten Kolaç, “Yemeksepeti bu yıl işçilere çok az zam verdi. Şirket büyümesine rağmen çalışanlara iyileştirme yapılmadı. Şu anda depoda bir eleman her işi yapıyor. Yemek siparişine gittiği gibi depo siparişine de gidiyor, damacana da taşıyor. Ben dönemimde sadece depo işlerine bakıyordum, işim sabitti. Ama şimdi işler zorlaştı. Çok kişi hem maaştan hem de koşullardan şikayet ediyor. O yüzden arkadaşları sonuna kadar destekliyorum. Sonuçta bugün onlara, yarın bize ve aynı işte çalışıp birbirimizi desteklemediğimiz takdirde bir gün tek başımıza kalırız. Zaten kıdem tazminatı vermemek, sigorta yapmamak için işçileri esnaf kurye modeline geçmeye zorluyorlar” diye konuştu.