PKK-PAJK Komitesi'nden zindanlardaki baskı ve hukuksuzluğa karşı duyarlılık çağrısı

Patnos Hapishanesinde kadın tutsaklara yönelik domuz bağı işkencesine işaret eden PKK-PAJK Komitesi, kitlesel bir tepki gelişmemesi durumunda Hizbulkontra eliyle topluma da yayacakları uyarısında bulundu ve hukuksuzluğa karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

PKK-PAJK Komitesi Patnos Hapishanesindeki tutsaklara yönelik işkenceye yaptığı bir yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Komite, “Cezaevlerinde kadın yoldaşlarımıza yönelik uygulanan özel savaş politikaları, özgür kadının şahsında Önderliğimiz ve özgür toplum çizgisine karşı bir saldırı olarak ele alıyoruz. Herkes Patnos Cezaevinde kadın arkadaşlarımıza yapılanlara karşı ciddi anlamda bir tavır sahibi olmalıdır” dedi. 

PKK-PAJK Komitesi'nin açıklaması şöyle:

“Zindanlar egemen sistemin laboratuvarıdır. Bunun için özel savaş politikalarını ilk başta uygulamak istedikleri alan, zindanlar olmaktadır. Laboratuvarda denenmek istenilen politikaların başarı düzeyine göre topluma uyarlamaya çalışır. Düşmanın zindanlara yönelik en büyük korkusu, örgütlü yapılardır.

ÖRGÜTLÜ YAPIYI DAĞITMAK İSTİYORLAR

AKP-MHP faşizmi zindanlarda örgütlü yapımızı dağıtıp bizi örgütsüz bırakarak sonuç almak istiyor. Özel savaş yöntemleri ile yoldaşlarımızın direncini kırıp, mücadeleden kopartıp pişmanlık duyar hale getirmeyi amaçlıyorlar. Direnişi yaratan olgunun, insanı toplumlaştıranın örgütlülük olduğunu gören düşman, zindanlardaki örgütlü yapımızı dağıtarak, parçalayarak, arkadaşlarımızı zayıf düşürerek sonuç almak istiyor.

Bunu başaramadığını gören düşman, bu sefer tek tek yoldaşlarımızı hedef almaya çalışıyor. Birçok kadın arkadaşlarımızın infaz süreleri bitmesine rağmen infazlarını yakarak pişman ettirmek ve sert uygulamalar veya farklı yeni yöntemlerle zindanlarda sonuç almak istiyorlar. Bu süreçte faşist AKP-MHP, Hizbulkontraları tetikçi olarak bize karşı kullanmak isteyecektir.

KİTLESEL TEPKİ GELİŞMESE TOPLUMA YAYACAKLAR

1990’larda devlet, Hizbulkontra örgütü eliyle birçok insanımızı domuz bağıyla işkence yaparak katletti. AKP-MHP faşizmi, 1990‘larda uygulanan bu vahşi işkence yöntemini tekrar uygulamak için tetikçileri olan gardiyanlar eliyle Patnos Hapishanesinde tutulan Nazlı Barışer, Mizgin Kayıtbey, Lale Abişer adlı kadın yoldaşlarımızı domuz bağıyla işkence uyguladı. Zindanlarda kadın yoldaşlarımıza yönelik özel savaş politikalarını, özgür kadın şahsında Önderliğimiz ve özgür toplum çizgisine karşı bir saldırı olarak ele alıyoruz. Herkes Patnos Zindanında kadın arkadaşlarımıza yapılanlara karşı ciddi anlamda bir tavır sahibi olmalıdır. AKP-MHP faşizmi, özel savaş politikalarını ilk başta kadın arkadaşlarımız üzerinde denemek istedi. Bu uygulamalara karşı ciddi anlamda kitlesel bir tepki gelişmemesi durumunda toplumda da bu özel savaş politikalarını geliştirmeye çalışacaktır ve önüne geçilemeyecektir. Önderliğimiz, “Özgürleşen kadın, özgürleşen toplumdur" diyor. AKP-MHP faşizmi bundan dolayı her yerde kadınları hedef almaktadır. Hegemon güçler, bundan dolayı Önderliğimize yöneliyor.

TUTSAKLARA YÖNELİK BASKI VE HUKUKSUZLUĞA KARŞI DUYARLILIK ÇAĞRISI

Önderliğimiz, "İnsan yaşamı ancak özgür olduğunda anlam taşıdığına göre, özgürlüksüz nerede yaşanırsa yaşansın, orası her zaman karanlık bir zindandır’’ demektedir. Zindan ve özgürlük olgusuna bu düzeyde toplumsal ve ahlaki olarak bakan biri, ister zindanda ister dışarıda olsun düşmanın özel savaş politikalarından etkilenmez. Başta Önderliğimiz olmak üzere, zindanlarda yoldaşlarımıza dayatılan baskı ve hukuksuzluğa karşı halkımızı ve tutuklu ailelerimizi duyarlı olmaya çağırıyoruz.”