PKK ve PAJK’lı tutsaklar Başur halkını KDP’ye tutum almaya çağırdı

PKK ve PAJK’lı tutsaklar, işgalci Türk devletinin gerillaya yönelik saldırılarına destek veren ve ortak olan KDP yetkililerini kınayarak, başta Başur halkı olmak üzere tüm Kürt halkını KDP’ye karşı tutum almaya çağırdı.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, “Önderliğimizin, hareketimizin ve halkımızın T.C sömürgeciliğine karşı yürütmüş olduğu onurlu özgür yaşam mücadelesinin doruk noktasına ulaştığı bir safhada, TC sömürgeciliğine ve uluslararası komploda öncü rol oynayan ABD’nin önderliğimize, hareketimize ve halkımıza karşı devreye koyduğu kültürel ve fiziki soykırım saldırılarına tutum almak yerine işbirlikçilik yaparak saldırılara destek veren KDP yetkililerini kınıyor ve uyarıyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “En son dün gece zırhlı askeri araçlar dahil olmak üzere ağır silahlarla yüklü yaklaşık 200 araçla Deşta Heyatê ve Deşta Herirê üzerinden Biradost alanında bulunan Sidekan’a çeteci güç yığması kabul edilemez bir durum olmakla beraber derhal işgalci güçlerini gerilla alanlarından çekmelidir. Önderliğimize, hareketimize ve halkımızın özgürlük mücadelesine ve özgür yaşam kararına imha yemini içmiş faşist AKP-MHP çete yapılanmasına hizmet eden bu tutumdan derhal geri dönmelerini bekliyoruz.

Başur halkımız başta olmak üzere, tüm halkımız bilmeli ki faşist T.C devletinin Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan 24 Ağustos’ta KDP yetkilerinin ne üzere anlaştığı, gerilla alanlarına gönderilen çetelelerden anlaşılmaktadır. Özgürlük gerillasının faşist T.C devletinin uluslararası hukukta bile yasaklanan bomba ve silah kullanmasına rağmen sergilemiş olduğu amansız direniş mücadelesine saygı duymak yerine, bire bir istihbarat sağlayarak gerillayı tasfiye etmeye çalışma girişimleri ve bu sabah saat 4.30’da Gewriya Zinê alanında bulunan gerilla mevzilerine saldırmalarını sert bir dille kınıyor, Başur halkımız başta olmak üzere KDP’ye karşı tutum almaya ve sömürgeci T.C devletinin Başur’da konumlanan çetelerine ve üslenme alanlarına karşı Şeladizê ruhuyla tepki göstermeye çağırıyoruz. PKK ve PAJK’lı devrimci tutsaklar olarak başta Önder APO’nun, halkımızın ve T.C sömürgeci çetelerine karşı amansız direniş sergileyerek gün gün an an darbe indiren gerillayı selamlıyoruz. Tüm halkımızı gerilla etrafında direnişi büyütmeye ve onurlu mücadelemizin doruğunu yaşadığı bu tarihi anlarda mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”